Meglévő erőforrással jól szolgálnak

Alig akadt hozzászóló a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés rendőr-főkapitányi beszámolójának napirendi pontjánál csütörtökön délelőtt.

Akik véleményt alkottak, elismerően beszéltek a dr. Kökényesi Antal vezérőrnagy irányította megyei rendőri szervezet munkájáról, amit egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadtak.

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a tőle már megszokott nyíltsággal és határozottsággal értékelte a 2005-ös esztendő tevékenységéről. A hozzászólók száma valószínűleg azért volt most kevesebb, mint máskor, mert alapos szakmai igényességgel összeállított, és a háttérfolyamatokra is rávilágító tartalmas írásos anyagot kaptak a közgyűlés tagjai. A megfogalmazott értékeléssel pedig alapvetően egyet értettek.

Pozitív fogadtatás

Gyárfás Ildikó, a  megyei-közgyűlés elnöke valamennyi rendőr és a polgárőrök munkáját is megköszönte. Dr. Ódor Ferenc pozitív fogadtatásúnak ítélte meg, hogy tavaly valamennyi polgármestert meghívták az évértékelőkre. Ugyanakkor leszögezte, hogy a jövőben is igényt tartanak erre a településvezetők. Felvetette a falvakra jellemző “kamatos pénz” problémakörét, és a kábítószer elleni bűnözés elleni további fellépést sürgetett. Balogh Attila a bűnmegelőzési programot dicsérete. Azt a tájékoztatást, amit az apró falvas településeken is megkapnak az önkormányzatok, a nyugdíjas klubok és más civil körök. Lukács András a mindennapok hangulatának befolyásoló tényezőjeként beszélt a rendőrök munkájáról. Azt firtatta, hogy a rendőrség személyügyi és technikai feltételei megfelelőek-e rendőri szemmel nézve. Kormos Dénes pedig már csak annyit tett hozzá, hogy országosan is példaértékű a bűnmegelőzési program ami a rendőrség, az iskolák, a megyei közgyűlés és más szervezetek együttműködésével jött létre, és tananyaggá is vált az oktatási intézményekben.

Politikamentesen

Dr. Kökényesi Antal minden kérdésre egyenes választ adott. Egyebek mellett arról beszélt, hogy az idén szakmai körben értékelték a kapitányságok munkáját. (Ki nem mondottan azonban talán arról lehet szó, hogy nem szerették volna politikai vitatérré tenni a választás évében a rendőrség tevékenységének értékelését  a településeken.) A technikai és személyi állományra vonatkozó felvetésekre úgy reagált: ez nem a panasz ideje. A meglévő állománnyal és eszközökkel kell a lehető legjobb eredményt elérni, ami az idén is dobogós helyre emelte országos összehasonlításban a megye rendőri eredményét. A csapatmunka most is meghozta gyümölcsét…

Puskár Tibor: tibor.puskar@eszak.boon.hu

 
hirdetés