koronavírus

2020.04.15. 14:53

Aggódnak az idősekért Mátészalkán

A gyerekek, fiatalok véleményére voltak kíváncsiak.

Fotó: Illusztráció / shutterstock

A Mátészalka Televízió munkatársainak kérésére nemrégiben gyerekek mondták el a csatornának küldött videóüzenetekben, hogyan élik meg a járványhelyzetet, de szóltak a városban élő idős emberekhez is.

Miattuk legyenek óvatosabbak

– Kedves nagymamák, nagypapák, nagyszüleim!

Eddig ti kértetek minket, hogy viselkedjünk jól, most viszont mi kérünk titeket arra, hogy maradjatok otthon, ne kockáztassatok!

– Gondoljatok az unokáitokra, nagy szükségünk van még rátok, a tapasztalataitokra, a segítségetekre, a megértésetekre. Sajnos még mindig sok idős embert látunk az utcákon, a boltokban maszk és kesztyű nélkül. Értsétek meg, hogy ez a helyzet komoly, könnyen terjed a vírus, és ti nagyobb veszélyben vagytok, mint mi. Nekünk sem könnyű feldolgozni, hogy nem láthatunk, ölelhetünk, puszilhatunk meg titeket mindennap, de megpróbálunk ezzel együtt élni... Ha nem magatok miatt, miattunk legyetek óvatosabbak – kérte Veres Viktória.

D. Nagy Csanád a vírus elleni védekezéshez adott tanácsokat. A kisfiú elmondta: fontos, hogy minél gyakrabban mossunk kezet szappannal legalább húsz másodpercig. Az is kiderül a videóból, mivel tölti otthon az idejét: sütit süt, rajzol, és a tesójával játszik.

A nagyszülőknek azt tanácsolom, hogy ne menjenek ki, és ha mondjuk gyógyszerre vagy ételre van szükségük, kérjék meg a családtagjaikat.

– Maradjatok odahaza, elpusztul a korona – tette hozzá Csanád.

Ők is maradjanak otthon!

– Mi a koronavírus miatt mindannyian otthon vagyunk. Kérjük a néniket, bácsikat, hogy ők is maradjanak otthon! – tolmácsolta a gyerekek nevében Kádár Vince.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában