Megnyerték a rájátszást

Megnyerték a rájátszást
Magabiztos győzelemmel zárt a Vegyész RC-Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

Az Extraliga felsőházi rájátszásának utolsó fordulóját rendezték meg hétfőn, melynek keretében a Kecskemét látogatott a borsodi városba. Centerpontokkal indult a mérkőzés és mivel mindkét oldal rendre jól fejezte be támadásait, az első technikai időnél 8-7 volt az állás. Nem pörgött kellő hőfokon a VRC, ezt kihasználva 12-11-re már a Kecskemét vezett, de Nebotov ,,idegbombája” után ismét fordult a kocka, 14-13.

A folytatásban több nyitásrontás borzolta a kedélyeket, miközben Kása ejtését követően ismét egy volt a vendégek fórja, 18-19. A hajrában végre villant a valós Vegyész-tudás, így a túloldal két időkérése sem tudta megakadályozni a borsodi részsikert. 

Furfangos feladók

A lélektanilag fontos kisgyőzelem után jól kezdett a második játszmában a vendéglátó, ha nem is szépen, viszont eredményesen játszottak, 8-4. Zárkóztak az alföldiek, ám Csala ásza, és Kárpáti centerponját követően öt volt közte, 15-10. 19-14-nél a feladók egy-egy áthúzással tréfálták meg a túloldalt, s mivel a végéig ugyanannyi pontot értek el a felek, tovább növelte előnyét a Vegyész. A harmadik játszmát aktívabban nyitotta a Kecskemét, ezért, ha nem is sokkal, de ők álltak jobban, 7-8.

A nagyobb bajt megelőzendő, Tomanóczy pontjai hűtötték le a látogatókat, így a második kötelező pihenőre 16-13-mal vonultak a csapatok. Gelencsér több jó megmozdulását Gyurkó Sándor időkérése követte, ám a hajrára összeszedett biztos hazai előny (22-18) elégnek bizonyult; a meccs végére a fiatal hazai tehetség, Szabó ütése tett pontot. Ez a siker egyben azt is jelentette, hogy a VRC az első helyen végzett a rájátszásban: folytatás a MAFC ellen az elődöntőben.

Jegyzőkönyv
Vegyész RC-Kazincbarcika – PM-Kecskemét 3:0 (24,
20, 20)
Kazincbarcika, 300 néző. V.: Mezőffy, Szabó.

Vegyész: Toronyai, Szalai, Kárpáti, TOMANÓCZY, Nebotov, GELENCSÉR.
Csere: Szántai (liberó), Schildkraut, Csala, Szabó D. Edző: Demeter György.

Kecskemét: Kása, Hoffart, Bokor G., BOKOR E., Nacsa, Németh. Csere:
Szabó, Maksa, Schultz. Edző: Gyurkó Sándor.

Demeter György: – Meg kellett szerezni az első helyet, ez jó
játékkal sikerült. Fontos győzelem volt, hogy visszajöjjön az önbizalmunk.

Gyurkó Sándor: – Két kulcsjátékosunk sérülése miatt nem szerepelhetett,
lehetőséget adtam a fiataloknak, éltek vele. Nekünk Barcika még messze
van.

– P. A. –További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés