Megnyílt a hatmilliárdos forrás, ismét pályázhatnak a civilek

Szalay-Bobrovniczky Vince méltatta a megye civiljeinek a munkáját
Szalay-Bobrovniczky Vince méltatta a megye civiljeinek a munkáját - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nyíregyházán jelentették be: megnyílt a Nemzeti Együttműködési Alap, lehet pályázni.


Ma Magyarországon több mint 61 ezer alapítvány és nonprofit szervezet működik. Tavaly a Nemzeti Együttműködési Alaphoz közel 16 ezer pályázatot nyújtottak be a civilek. Szabolcs-Szatmár-Bereg az egyik legaktívabbnak számít ezen a területen: az országban a harmadik helyen áll a megye a beadott NEA-pályázatokat illetően – utalt a legutóbbi kiírásra Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a nyíregyházi városházán szerdán tartott tájékoztatóján.

A nyíregyházi városházán többször lehetett már országos visszhangot kiváltó bejelentést hallani. Ezúttal a Nemzeti Együttműködési Alap „ősbemutatóját” tartották. Szerda délelőtt a zsúfolásig telt Krúdy teremben jelentette be Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, hogy megnyílt Nemzeti Együttműködési Alap megközelítőleg 6 milliárd forintos kerete. Az összeg szinte a duplája a 6 évvel ezelőtti pénzmennyiségnek.

A harmadik helyen

A helyettes államtitkár közölte: – Ma Magyarországon több mint 61 ezer alapítvány és nonprofit szervezet működik. Tavaly a Nemzeti Együttműködési Alaphoz közel 16 ezer pályázatot nyújtottak be a civilek. Szabolcs-Szatmár-Bereg az egyik legaktívabbnak számít ezen a területen: az országban a harmadik helyen áll a megye a beadott NEA-pályázatokat illetően.

A zsúfolásig telt Krúdy teremben a megyeszékhely 230 civil szervezetének képviselői hasznos információkat hallgathattak a támogatásokról és a pályázati lehetőségekről. Kiderült, hogy hazai viszonylatban közel 6 milliárd forintos keretből gazdálkodhat a Nemzeti Együttműködési Alap, az összeg szinte a duplája a 6 évvel ezelőtti pénzmennyiségnek, ami jó hír a civileknek.

Gömze Sándor polgármester, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár a tiszalöki partnerségi napon tapasztalatot cseréltek Fotó: Palicz György ©

A felhívásokhoz bárki hozzáférhet a lebonyolító szervezet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. internetes felületén (www.bgazrt.hu). Az egyszerűsített támogatások pályázatait február 22. és március 29., az összevont támogatási formára irányuló kérvényeket pedig január 16. és február 21. között nyújthatják be.

Valós és hasznos pályázatok

– Nincs automatizmus a pályázatok elbírálásánál. Tehát olyan nem fordulhat elő, hogy valaki a tavalyi dátumot átírja az ideire, és várja a kedvező döntést. Olyan valós és hasznos pályázatokat várunk, amelyek terheket vesznek le az államról és az önkormányzatokról.

A nyíregyházi tájékoztató után a tiszalöki polgármesteri hivatalban tartottak információs partnerségi napot, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince megerősítette az előzőleg a megyeszékhelyen elhangzottakat. Jelenleg a labda a civilek térfelén pattog, készíthetik a tartalmas pályázatokat a támogatások reményében.

LTL
hirdetés