Megnyílt a Kisvárdai Járásbíróság kiállítása

Megnyílt a Kisvárdai Járásbíróság kiállítása
Kisvárda – 2019. március 21-én délután 15 órától tartották Z. Tóth Sándor festőművész „Tiszai és más pillanatok” című kiállításának megnyitóját a Kisvárdai Járásbíróságon, mely az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett „Nyitott Bíróság” program keretében került megrendezésre.

A rendezvény kezdetén a járásbíróság elnöke köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy a programhoz kapcsolódva a bíróság – alkotmányos feladatain túlmenően – évről-évre eredményesen vesz részt a kulturális értékek közvetítésében és a hagyományok ápolásában. E tevékenységét a helyi önkormányzattal kötött kulturális együttműködési megállapodás is segíti.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke kiemelte a bíróság által szervezett kulturális rendezvények jelentőségét és eredményeit, valamint a jövőt illetően is biztosította támogatásáról a programban résztvevőket.

A kiállítást A. Tóth László címzetes általános iskolai igazgató nyitotta meg, aki a festőművész életútját bemutatva méltatta eddigi érdemeit. A 24 db tájképből, portréból álló kiállítás április 21-ig látható a bíróság épületében, ezt követően pedig Záhonyban tekinthető meg várossá válásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat részeként. A megnyitón 50-60 érdeklődő vett részt, ami azt tanúsítja, hogy a bíróság által befogadott kiállítások egyre népszerűbbek.

– Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő –
hirdetés