Megöl a méreg

Megöl a méreg
© Illusztráció: Getty Image
– Jó étvágyat a tolvajoknak! Remélem, nem eladásra, hanem saját fogyasztásra szedték, és alaposan belakmároznak belőle!” – kommentáltam a rendőrségi hírt, amely arról tudósított, hogy a napokban frissen permetezett, mérgező meggyet szüreteltek ismeretlenek egy nyírmadai gyümölcsösből. Palicz István jegyzete.


Megérdemelnék, hogy a rovarölő szer alaposan kifejtse szervezetükben „jótékony” hatását, még ha ők maguk nem is ebbe az osztályba, sokkal inkább a gerinctelen, másokon élősködő férgek csoportjába tartoznak. Ahogyan azok a jómadarak is, akik tavaly egy borosgazda javait dézsmálgatták rendszeresen. A tulajt 7 év börtönre ítélték emberölési kísérletért, miután fagyállót öntött a borába, és az egyik tolvaj belehalt a mérgezésbe. Bár a bíróság másként döntött, én nem ítélem el azt a házigazdát sem, aki áramot vezetett a kertjébe, így védve portáját a betolakodóktól. Tettét szintén igazságérzete és elkeseredettsége szülte.

Ezek az élet írta sztorik tegnap jutottak eszembe, amikor döbbenten tapasztaltam, hogy valakik teljesen „lelegelték” a meggyfáimat. Talán mégiscsak igaza van a kertészeti kisokosnak: a kártevők ellen legjobb permetezéssel védekezni. Vagy egy flakon felvillanyozó „házi” borral…

Palicz István

Címkék: ,hirdetés