Megölte a szállásadóját

Megölte a szállásadóját
Különös visszaesőként elkövetett emberölés és életveszélyt okozó testi sértés bűntette ügyében hirdetett nem jogerős ítéletet hétfőn a megyei bíróság dr. Fázsi László bűntetőtanácsa.

Az elsőfokú bíróság T. Gyula (56) nyírbogáti vádlottat bűnösnek találta a fenti vádakban, ezért életfogytáig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A bíróság úgy rendelkezett, hogy leghamarabb 30 év letelte után szabadulhat. Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott felmentés, a védője elsősorban felmentés és másodsorban enyhítés, határozott időtartamú szabadságvesztés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

A bíróság az alábbi tényállás alapján hozta meg döntést: a vádlott az elhalt sértett tulajdonát képező nyírbogáti tanyán lakott szívességből. Ennek fejében vigyázott a tanyára és elvégezte a házköröli munkát. Kapcsolatuk egy idő után megromlott. Ezek után határozott úgy, hogy elköltözik a sértett tanyájáról. 2005. november 10-én a sértett kiment a tanyára, mert a vádlott arra kérte, hogy költözködésekor legyen jelen. Rövidesen heves szóváltás alakult ki köztük, emiatt a sértett férfi felhívta egyik rokonát és arra kérte, hogy jöjjön ki a tanyára, mert a vádlott megöléssel fenyegeti.

Míg a rokon megérkezett a vádlott és a sértett közötti civakodás tettlegességig fajult, melynek során a vádlott a sértetett többször megütötte, lerántotta a földre, rátelepedett a mellkasára, megrugdosta és megtaposta. A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül a helyszínen meghalt.


A testvérét is megölte

A bíróság súlyosító körülményként értékelte többek között azt, hogy a
vádlot többször volt bűntetve erőszakos cselekmények miatt. 1996-ben a
testvérét ölte meg(!). Akkor a saját tetvére megölése miatt kiszabott
hosszabb tartamú szabadságvesztésnek sem volt visszatartó hatása…

Rövidesen a tanyára érkezett az odahívott rokon, akivel a vádlott szintén szóváltásba keveredett, majd amikor be akart lépni az udvarra a vádlott váratlanul hasba szúrta, aminek következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádlott a bíróság előtt csupán annyit ismert el a vádakból, hogy a kiköltözés miatti vitában dulakodott az elhalt sértettel, de nem okozott neki halálos sérüléseket, míg a másik sértettet szerinte az elhalt férfi szúrta hasba a halála előtt, és nem ő…

– Fullajtár András –
hirdetés