Megoszlanak a vélemények a közlekedési bírságok emeléséről

Dobró Zsuzsanna
Dobró Zsuzsanna
Nyíregyháza – Dobró Zsuzsanna is hallott az emelésről, és jogosnak találja. – Egy hónapja van jogosítványom, de tisztában vagyok vele, hogy nagyon oda kell figyelni – nyilatkozta.

Petrus József egykori autósiskola-vezetőként is ellene van, mivel zsebre menő intézkedésnek tartja. – Nem nehéz szabályszegővé válni. Egy tiltó táblát eltakar egy kamion, s máris beszaladtunk a tilosba – mondta el.

Petrus József

Matók Zoltán nem tartja túlzásnak a tarifaemelést. – Nálunk a családban is van mozgássérült. Aki elfoglalja előlük a parkírozót, nagyobb büntetést is megérdemelne – jelentette ki.

Matók Zoltán

Nagy Zoltán kicsit sokallja az emelést, szerinte nemcsak a közlekedési morál javítására, de a pénzbehajtásra is használják. – Régebben előfordult, hogy megbüntettek, de mostanában elkerül a baj. A korral is együtt jár, hogy óvatosabb vezetési stílusra vált az ember – adta tudtul.

Nagy Zoltán

Nagy Csaba szerint már megint a kispénzűeknek érvágás a tarifaemelés. – Több mint 40 éve vezetek, ezalatt csak néhány ezer forinttól kellett megválnom apró szabályszegés miatt – mesélte.

Nagy Csaba

Tóth Szandra megérti, hogy értünk is van a szigor, de az összeg nagyságát túlzásnak tartja. – Hat éve van jogosítványom, engem még nem büntettek meg. Nyilván szerencsém is volt – vallotta meg.

Tóth Szandra

KM-MJ
hirdetés