Megpróbált betörni egy tarpai boltba a 21 éves férfi

Tarpa – A vásárosnaményi rendőrök vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást J. Sándor 21 éves tarpai lakos ellen. A lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2018. március 13-án 21 óra 30 perc körül egy tarpai ingatlan kisajtó zárját a kapuoszlopra felhelyezett kulccsal kinyitotta, majd az ingatlan udvarán lévő élelmiszerbolt hátsó bejárati ajtaján megkísérelt bemenni az épületbe, melynek kilincsét többször lenyitotta. Az ingatlan tulajdonosa a mozgást észrevette, majd a lakóház szobaablakán keresztül kikiabált, így az elkövető elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a bejelentést követően az ingatlan udvarára felszerelt térfigyelőkamera felvételei alapján rövid időn belül azonosították és elfogták a feltételezett tettest. A rendőrkapitányságra előállított 21 éves férfit lopás kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte a Vásárosnaményi Járási Ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés