Megrongált buszváró Kisvárdán

Megrongált buszváró Kisvárdán
Kisvárda – A városlakók nap, mint nap láthatják, hogy egyre több helyre kerültek ki az elkészült szemétgyűjtők és a beton virágtartók. A tönkre tett buszvárók helyett felújított, a mai kor színvonalának megfelelő váróhelyiségek nyertek elhelyezést.

Az elkészített szemétgyűjtőket és a virágokat egyaránt rendszeresen ellopják, a virágtartó beton edényeket felborítják. A felszerelt szemétgyűjtőket megrongálják. Az elmúlt időszakban több mint száz hulladékgyűjtő nyert elhelyezést a város különböző pontjain. A szemetelők most már nem mondhatják azt, hogy nincs hová kidobni a szemetet. Mindezek mellett folyamatos a közterületek takarítása. Az elvégzett munka eredménye, hogy sokat javult az elmúlt időben a város tisztasága. Elhelyezést nyertek az új buszvárók a megrongáltak helyére. Az elmúlt hét végén a Városmajor úton, újabb, új buszváró nyert elhelyezést. Nem sokáig.


Lehet újra kezdeni a munkát


Még hétfőn minden rendben volt. A végső munkálatokra, az aljzatbetonozásra várt a buszváró. Kedden reggelre már megrongálták. Mind a négy „ablakát” kitörték. A vandál, erőszakos kezek újból tönkre tették mások értékteremtő munkáját. A váró helyiség végleges elkészítése szerdán fejeződött volna be. Véglegesen elkészült az aljzatbeton és a környezet. A munkát lehet újra kezdeni, az „ablakok” újbóli „beüvegezésével”. Pedig jó volna megőrizni értékeinket. A városlakóinak össze kellene fogni, ha rongálást látnak, jelezzék az illetékeseknek, a rendőrségnek vagy a közterület felügyelőknek.

– Vincze Péter –
hirdetés