Mégsem lép pályára a Vadkakasok

Debreceni Vadkakasok - archív
Debreceni Vadkakasok - archív
Debrecen – A Hódmezővásárhely ellen játékosok hiányában nem állnak ki vasárnap a kosarasok.

Mindenfajta előzetes ígéret ellenére, mégsem lép pályára vasárnap a Debreceni Vadkakasok-UPC élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata a Hódmezővásárhely otthonában.

Az ok pedig roppant egyszerű: jelenleg ugyanis nincs tíz olyan játékosa a hajdúságiaknak, akikkel kiállhatnának a bajnokin! Sőt, a gyakorlatban csupán öt olyan kosarassal – Ádám Béla, Molnár Miklós, Papp Tamás, Takács Dániel és az edző Walke Károly – bír a Vadkakasok, aki még nem nyilvánította ki szóban vagy tettben azon szándékát, hogy bárhol máshol szívesebben játszana, mint Debrecenben. Egyelőre!

Mint arról már korábban beszámoltunk, a bajnokság kezdetén meglévő keretből Fodor Márton Körmenden, Molnár András Szolnokon, Tóth Gábor Nyíregyházán, Likár Péter pedig Pécsen képzeli el a jövőjét, az öt idegenlégiós – Bukva, Mirkovics, Vranjic, Skornik, Harris – pedig szintén nem arról álmodik, hogy továbbra is pénz nélkül, és a vezetők részéről maximálisan levegőnek nézve tengesse hétköznapjait a cívisvárosban.

Bár Rajko Toroman vezetőedző csütörtökön este visszatért a Hajdúságba, ám közel sem biztos, hogy a kialakult helyzetben ismét a kezébe veszi a marsallbotot, vagyis könnyen lehet, hogy ő is távozik. Mindezeket azért csak kissé feltételes módban lehet kijelenteni, mert annak idején a normandiai partraszállásnak sem volt annyira titkos a helye és az időpontja, mint amilyen titok most övezi a klub jövőjét. Mindenesetre pénteken délután Hajnal Lajos igazgatósági tag, Varga Tamás szakmai igazgató, valamint Rajko Toroman és Walke Károly hosszasan egyeztetett, és kereste annak a lehetőségét, hogyan is tudna kiállni a gárda Vásárhelyen. Minekután azonban kiderült, hogy jelen állás szerint nemhogy tíz, de szinte két-három játékosa sem lenne a csapatnak, ezért a meccsnélküliség mellett döntöttek. Ez annyit jelent, hogy a találkozót 20–0-ás pontaránnyal a vásárhelyieknek írják, vagyis, vasárnap estétől 3 győzelem és nyolc vereség mutatóval áll majd a Vadkakasok a tabellán.

Hajnal Lajos szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy itt a vég, hiszen az igazgatósági tag reményei szerint a jövő héten sikerül tíz hadra fogható játékost találniuk, igazolniuk, visszahívniuk, kiállítaniuk – kinek-kinek tetszése szerint –, hogy aztán majd a jelenleg is tartó nagy átvilágítás után eldőljön: mi is lesz a Vadkakasokkal?

Január 15-én zárul le a klub átvilágítása, azután kapunk csak tiszta képet arról, hogyan is állunk, és miképpen folytathatjuk – nyilatkozta Hajnal Lajos, aki az elmúlt hónapok történéseinek ismeretében igencsak megdöbbentő módon folytatta.

Kissé meglepődtem azon, hogy egyetlen légiósunk sem tért vissza, hiszen nálunk van játékengedélyünk, ennélkül pedig máshol nem is játszhatnának, és ugyanez igaz a magyarjainkra is. Igaz, hogy vannak feléjük tartozásaink, de a játékengedélyükkel továbbra is mi rendelkezünk. Ezt a helyzetet ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egy munkavállalónak attól még van kötelezettsége, hogy nem kapja meg a munkaruháját, vagy egy orvos akkor is ügyel, ha nem kapja meg az ügyeleti díját – mondta az igazgatósági tag.

No comment…

B. R.
hirdetés