Mégsem molesztálta a saját gyermekét a nyíregyházi férfi

Mégsem molesztálta a saját gyermekét a nyíregyházi férfi
© Fotók: ripost.hu
Nyíregyháza – A súlyos állítások bizonyítékok nélkül maradtak, az apát felmentették a vádak alól.

Nagy port kavaró ügy borzolta fel a kedélyeket az elmúlt évben, amikor egy nyíregyházi férfiról azt állították, hogy a mindössze négy éves gyermekét molesztálta, zaklatta szexuálisan. A volt feleség megtörten nyilatkozott az országos sajtónak, és erősítette meg a súlyos vádakat – mára kiderült: ezeket senki sem tudta bizonyítékokkal is alátámasztani.

Jogerősen felmentették

– Immár jogerőre emelkedett az az ítélet, amelyet a Debreceni Ítélőtábla hozott meg az ügyben, s amely felmentette a férfit a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére szemérem elleni erőszak bűntett elkövetésének vádja alól – tájékoztatta a fejleményekről lapunkat dr. Fazekas Sándor védőügyvéd.

Amikor az ügy kirobbant, mindenki felkapta a fejét, aki csak hallotta: Létezik olyan apa, aki a saját 4 és fél éves gyermekét kényszeríti szexuális cselekedetekre több alkalommal?

Az ügy a Debreceni Járásbírósághoz került, a vádlott 7 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, majd első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélték. Ám az ezt követő fellebbviteli eljárásban a Debreceni Ítélőtábla a bizonyítás kiegészítését rendelte el, mely után a férfit felmentette a vádak alól.

Hangos volt a sajtó

A Debreceni Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be, amit a napokban visszavont, így az ítélet jogerőssé vált.

– A bulvármédia hangzatos címekkel hozta az ügyet, és több sajtóorgánumban jelent meg az esetről olyan cikk, amely alapján a férfi beazonosítható volt, ezért meghurcolták, lejáratták, az életében hatalmas törés következett be.

A felmentésről viszont már korántsem jelentek meg ilyen hangzatos tudósítások – adott hangot bírálatának dr. Fazekas Sándor. Hozzátette: a Debreceni Ítélőtábla arról értesítette a védelmet, hogy a felmentett férfi a továbbiakban kártalanításra tarthat igényt.

KM


Nyíregyháza - Megrázó ügy került a Debreceni Járásbíróság elé szerdán: a vád szerint az elvált nyíregyházi apa a szülői felügyelete alatt szexuálisan bántalmazta a négy éves kisfiát. Az ügyben a Ripostnak nyilatkozott a megtört édesanya, de az apa is megszólalt, aki minden vádat tagad. Az anya sz...
hirdetés