Megsérült egy gázvezeték Kisvárdán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. október 18-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


A Tiszába csúszott egy rakodógépet vontató platós tehergépkocsi csütörtök délelőtt. A tehergépkocsi a kompra próbált felállni, amikor annak kikötő lánca elszakadt és a teherautó a munkagéppel együtt a folyóba csúszott. A műszaki mentést a nyíregyházi hivatásos, valamint a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók végezték, valamint közreműködtek a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület búvárai is, akik rögzítették a nyíregyházi daru vontatóköteleit, majd csörlő segítségével kivontatták a járműveket a partra.
Az eset során személyi sérülés nem történt.

A megyében több helyen volt szabadtéri tűz csütörtökön.

Szabolcsban lakóházak kertjeinek végén égett a kukorica tarló. Az ibrányi önkormányzati, valamint a rakamazi önkéntes tűzoltók avatkoztak be, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal.

Szorgalmatoson két hektáron foltokban nádas égett. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók egy gyorssugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Árokásás közben, kézi ásóval egy lakossági gázvezetéket megsértettek Kisvárdán. A gázszolgáltató kiérkezéséig a kisvárdai hivatásos tűzoltók egy védősugárral biztosították a helyszínt, akik a szivárgást szorítóval megszüntették.

Nyíregyházán száz, Kisvárdán tíz négyzetméteren égett a száraz fű, az avar. Előbbinél a nyíregyházi, utóbbinál a kisvárdai hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés