Megszaporodtak a balesetek az eső miatt

A Vay Ádám körút 21. szám előtt a Nyírtávhő dolgozik
A Vay Ádám körút 21. szám előtt a Nyírtávhő dolgozik - © Fotó: Bordás Béla
Nyíregyháza – Nyíregyházán, a Vay Ádám körút 21. szám előtt a Nyírtávhő dolgozik, így a gyalogátkelőt ideiglenesen áthelyezték. A gépjárművezetők számára ezt sárga vonallal jelölték is, ettől függetlenül vigyázzanak a gyalogosokra – kéri Bordás Béla városgondnok, aki hozzátette: a munkálatok előreláthatóan egész héten tartanak a belvárosban.

A nyíregyházi közlekedési és baleseti tudósító felhívta a figyelmet arra is, hogy az eső miatt vizesek az utak, így fontos, hogy az autósok betartsák az előírt sebességet és követési távolságot.

– Erre erősítenek rá a ma reggeli balesetek is: fél hétkor a 4-es számú főúton Rozsrétszőlő és Császárszállás között összeütközött két teherautó. Az anyagi kár jelentős, rendőrök irányítják váltakozó irányba a főútvonal forgalmát. Ráfutásos baleset történt az Inczédy soron, ahol két gépkocsi ütközött, amikor az első belecsúszott az előtte forgalmi okokból álló járműbe. A Kálvin téren szintén közlekedési baleset miatt intézkednek a rendőrök.

– Nyíregyháza több pontján, így a Jósavárosban is járda-felújítási munkálatok zajlanak, ami érinti a gyalogos forgalmat az Eperjes utcai csomópontnál, és sok helyen a közműépítési munkálatok leszűkített forgalmi sávot eredményeznek Kistelekiszőlőben és Borbányán. Sóstóhegyen még tart a Templom utca rekonstrukciója a Kemecsei úti torkolatban, ott is óvatosan vezessenek.

epe

[caption id=”attachment_3623139″ align=”alignnone” width=”650″]A Vay Ádám körút 21. szám előtt a Nyírtávhő dolgozikFotó: Bordás Béla

[/caption]

– Mára az aszfaltozási, kátyúzási munkálatokat elmosta az eső, ezért fokozott körültekintéssel közlekedjenek a táblával is jelölt helyeken, az időjárás pedig megköveteli, hogy a gépjárművezetők lakott területen belül is kapcsolják fel a tompított fényszórót. A kerékpárosok a bicikliúton közlekedjenek, mert szinte minden nap történik bringás baleset a városban, a gyalogosokat pedig kellő oldaltávolsággal kerüljék ki, hiszen az esernyők miatt nem biztos, hogy kellő figyelemmel lépnek le az úttestre – tájékoztatott csütörtök reggel Bordás Béla.
hirdetés