Megszentelték az új tűzoltójárművet

Megszentelték az új tűzoltójárművet
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Kedden délután ünnepélyes keretek között megszentelték az egyházak képviselői a múlthét pénteken a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon átvett új magyar fejlesztésű és gyártású HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltó gépjárművet a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, valamint a mátészalkai hivatásos tűzoltók egy kompresszorházzal is gazdagodtak, amely a légzőkészülékek palackjainak töltésére szolgál, így már nem kell utaztatni azokat.

A rendezvényen Kovács Miklós tűzoltó alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere mondott köszöntőt.

Ezt követően Heidelsperger István római katolikus esperes-plébános, Papp Zoltán görög katolikus esperes-plébános, és Becsei Miklós nagytiszteletű úr, a Mátészalkai református egyházközségtől megszentelték és megáldották az új Rába gépjárműfecskendőt.

A rendezvényen jelen volt Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Nagy József tűzoltó ezredes, igazgató-helyettes, Dr. Hanusi Péter Mátészalka Város Önkormányzatának polgármestere, Fülöp István a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője, Dr. Éliás Tünde a Nyírbátori Járási Hivatal vezetője, Dr. Kiss Béla a Baktalórántházai Járási Hivatal vezetője, Dr. Bakos Olivér rendőr ezredes, a Mátészalkai Rendőrkapitányság vezetője, akiknek a jelenlétében adták át a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon a kompresszorházat, amely a légzőkészülékek palackjainak töltésére szolgál, így már nem kell utaztatni azokat.

Az eseményt követő állófogadáson Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott ünnepi beszédet és kitért arra, hogy a kapott eszközök nagymértékben hozzájárulnak a lakosság biztonságához, valamint a mentő tűzvédelem színvonalának javulásához.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés