Megszerezte az önálló beavatkozáshoz szükséges minősítést a Nagyecsed ÖTE

Megszerezte az önálló beavatkozáshoz szükséges minősítést a Nagyecsed ÖTE
© Fotó: Katasztrófavédelem
Nagyecsed – Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül a megyében ötödikként szerezték meg az egy évig érvényes jogosítványt az önálló beavatkozáshoz a nagyecsedi önkéntes tűzoltók, miután csütörtök délelőtt megfelelő minősítést kaptak a rendszerbeállító gyakorlaton, amelyet a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezett a település általános iskolájában.


Tizenkilenc önkéntes tűzoltási és életmentési ismeretekben adott számot tudásáról a csütörtöki minősítésen, amelyet Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ellenőrzött.

A 2015-ben újjá alakult Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó egyesület, a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnoksággal jelenleg I-es kategóriás együttműködési megállapodás alapján Nagyecsed, Fábiánháza, Tiborszállás, Mérk és Vállaj települések kárelhárítási feladataiban működik közre.

2016-ban saját beszerzésű Mercedes Benz 1017-es típusú, 2000 literes víztartállyal rendelkező tűzoltó gépjárműfecskendővel gazdagodtak.

A csütörtöki rendszerbeállító gyakorlattal az önkéntesek lehetőséget szereztek arra, hogy a megfelelő személyi és tárgyi feltételeik birtokában, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakmai jóváhagyását követően, a megyei igazgatósággal együttműködési megállapodást kössenek és az alapján, a vállalt tevékenységi területén önállóan is beavatkozhassanak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés