Megszólították az erősebbik nemet

Ideiglenes recepciórészt alakítottak ki a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő fehérgyarmati székhelyének bejáratánál, ahol egy héten keresztül fogadták, s fogadják még ma is a térség férfi lakosait. Az intézmény életéből[.pdf – 30KB]

A Férfiak egészséghete elnevezésű országos rendezvénysorozat keretében az elmúlt napokban állapotfelmérő vizsgálatok sorát végezték el az egészségügyi dolgozók a jelentkező kérésének megfelelően.

Mint dr. Vadász Mária főigazgató kiemelte, az általános szakrendelésektől elkülönítve, sorszám nélkül irányítják a recepciós pultnál lévő dolgozók a megfelelő vizsgálatra a férfiakat, így a várakozási idő jelentősen lecsökken.

Nagy érdeklődés

Az elvégzendő szűrővizsgálatok
Vércukorszint ellenőrzés, koleszterin-triglicerid
mérés, vérkép-vizsgálat, vérnyomásmérés, diétás tanácsadás, testzsírszint-
és testsúlymérés, DEXA (csontsűrűség-vizsgálat) minden nap 10-től 12 óráig,
prosztata és végbél rosszindulatú daganatának szűrése minden nap 12-től
14 óráig, tüdőszűrés, komputeres látás ellenőrzés.

A Egyesült Államok és Magyarország között a tavalyi évben aláírt egészségügyi és orvostudományi együttműködéshez kapcsolódó program a megelőzés fontosságát hangsúlyozva szólítja meg az erősebb nem képviselőit.

– A magyar férfiak átlagosan 7-8 évvel korábban halnak meg, mint európai társaik, ezért a program célja, hogy felkeltse a figyelmüket a rájuk leselkedő betegségek korai felismerésének lehetőségeire – emelte ki dr. Szőke József, orvosigazgató, s hozzátette: nagy érdeklődés kísérte az intézmény rendezvényét.

Kitűnt továbbá, a program kapcsán a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő dolgozói szűrővizsgálatokkal kívánják a férfiak egészségét megvédeni, illetve tanácsadásaikkal a helyes életmódot, a sportolás fontosságát hirdetni.

– Koncz Nóra –
hirdetés