Megszépültek a Nyugati felüljáró lábai

Megszépültek a Nyugati felüljáró lábai
Fiatal képzőművészek szépítették meg a hétvégén a Nyugati téri felüljáró hídpilléreit Budapesten. Az 1000% alkotócsoport nagyméretű, színes falfestményeit hétfőtől lehet teljes nagyságukban látni a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjában.

Egy hosszú hétvége alatt új arculatot kaptak a budapesti Nyugati téri felüljáró lábai. Az 1000% alkotócsoport a hídpillérekre festette az “én, te, ő, mi, ti, ők” személyes névmásokat. Az ÉN / TE / Ő című munkájukkal az egymással szembeni közömbösség, figyelmetlenség ellen emelik fel a szavukat a maguk szelíd, de határozott módján. Abban bíznak, hogy az autósoknak és a gyalogosoknak is elgondolkodtató vizuális élményt tudnak nyújtani a nagyvárosi forgatagban.


2013. őszéig marad a Nyugati téren

A színes falfestményekhez 70-80 liter festéket használtak fel és nagyjából három nap alatt készültek el. A munkával várhatóan hétfőn végeznek, így a hét első munkanapján a Nyugati téren közlekedők már láthatják az óriási falfestményeket – mondta a Független Hírügynökségnek Orosz Richárd, az 1000% alkotócsoport tagja.

A köztéri alkotás a negyedik PLACCC Fesztivál keretein belül készült el, de mivel a művészek három évre kaptak engedélyt a fővárostól, a színes festmények 2013. őszéig valószínűleg maradnak a Nyugati téren.

– Független Hírügynökség –
hirdetés