Megszűnik a telezöld!

Akt.:
Illusztáció
Illusztáció - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Közel 20 év és megannyi baleset után megszűnik a telezöld a Nagykörút – Kossuth utca – Sóstói út kereszteződésében – írja a nyiregyhaza.hu. – Már augusztus elsejétől sokkal biztonságosabban haladhatnak a közlekedők a város egyik legforgalmasabb csomópontjában, így iskolakezdésig lesz idő megszokni az új rendet.

A telezölddel az volt a baj, hogy egyszerre kellett figyelembe vennie a vezetőnek a jelzőlámpát és a KRESZ kanyarodásra vonatkozó szabályait – ez pedig sok csúnya balesethez, torlódáshoz vezetett az utóbbi években. De ez most megváltozik!

– A közlekedők természetesnek veszik, hogy amikor zöld jelzést kapnak, akkor védve vannak és biztonságosan haladhatnak át a csomóponton, éppen ezért szeretnénk a Kossuth utca vonatkozásában is megvalósítani ezt a védett irányítási formát – mondta el a nyiregyhaza.hu-nak Csapó László, a Magyar Közút Nzrt. Megyei igazgatója.

A pontos megvalósításról még tárgyalnak a felek – a nyiregyhaza.hu szerint az érintett csomópontot egy önálló jobbra kanyarodó sáv is tehermentesíthetné.

Forrás: Piszár Tünde / nyiregyhaza.hu


„Csúcsforgalomban tiszta orosz rulett a balra kanyarodás”

Nyíregyháza – Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta. tovább »

Baleset ide, baleset oda, marad a telizöld!

Nyíregyháza – A balesetek ellenére a Közút nem tervezi a körzöldes irányítási mód megváltoztatását. Szerintük nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás. tovább »

Mennyi baleset kell még?

Nyíregyháza – A megoldási javaslatok különbözőek, de abban mindenki egyetért: a telezöld nem maradhat. tovább »

Frontális karambol a telizöldnél

Nyíregyháza – Nyíregyháza egyik nevezetessége lehetne az a telizöldes kereszteződés, ahol sajnálatosan sok a közlekedési baleset, a rossznak bizonyult jelzés miatt. tovább »

A nyíregyházi polgármester is részese volt a frontális karambolnak

Nyíregyháza – Mint ahogy arról beszámoltunk, vasárnap délután Nyíregyházán, a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződésében két autó ütközött, a frontális karambolban hárman sérültek meg. Információink szerint a baleset részese volt a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc is.tovább »

Zöldet kér a változtatás

Sokakban merülhet fel, hogy meddig tökölnek még az illetékesek, mennyi baleset kell ahhoz, hogy megszüntessék azt a sokak által átkozott és veszélyt hordozó telezöldet a megyeszékhelyen, az egykori Márka előtti kereszteződésnél. Mán László jegyzete. tovább »
hirdetés