Megtalálta a tolvajokat

Csütörtökön délután a Rózsa utcán betörték egy parkoló autó ablakát, és az utastérből elloptak egy kézitáskát.

A bűncselekményt nem sokkal az elkövetés után felfedezték, és a sértett élettársa saját szakállára adatgyűjtésbe kezdett a környéken. A fiatalember talált is valakit, aki négy személyt látott sündörögni a kocsi körül.

A férfi autóba ült és a személyleírás alapján keresni kezdte a jelzett fiatalokat, akikre a Kert utcán figyelt fel. Kérdőre vonta a táraságot, akik azt mondták, hogy a kocsit ugyan nem ők törték fel, de látták, hogy hova dobták az ellopott táskát és a benne lévő pénztárcát.

A férfi ekkor értesítette a rendőrséget, így a négy személyt rövidesen előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Az eldobott táska, a benne lévő iratok, valamint a kiürített pénztárca az általuk jelzett helyen volt, a pénzt azonban addigra elköltötték.

A 18-33 éves gyanúsítottak közül három ellen jelenleg is folyik eljárás gépkocsi-feltörés miatt. Nyíregyházán aznap még két ilyen bűncselekményt jelentettek be, a városi rendőrkapitányság jármű-felderítési alosztálya azt is vizsgálja, hogy az előállított fiataloknak azokhoz is köze van-e.

– Fullajtár András –








hirdetés