Megtalálta a tolvajokat

Megtalálta a tolvajokat
Nyíregyházán a Rózsa utcán betörték egy parkoló autó ablakát, és az utastérből elloptak egy kézitáskát. A gyanúsítottak közül három ellen jelenleg is folyik eljárás gépkocsi-feltörés miatt.

A bűncselekményt nem sokkal az elkövetés után felfedezték, és a sértett élettársa saját szakállára adatgyűjtésbe kezdett a környéken. A fiatalember talált is valakit, aki négy személyt látott sündörögni a kocsi körül.

A férfi autóba ült, és a személyleírás alapján keresni kezdte a jelzett fiatalokat, akikre a Kert utcán figyelt fel. Kérdőre vonta a táraságot, akik azt mondták, hogy a kocsit ugyan nem ők törték fel, de látták, hogy hova dobták az ellopott táskát és a benne lévő pénztárcát. A férfi ekkor értesítette a rendőrséget.

Márton Csaba százados a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járműfelderítési alosztály vezetője elmondta: az említett négy személyt rövidesen előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Az eldobott táska, a benne lévő iratok, valamint a kiürített pénztárca az általuk jelzett helyen volt, a pénzt azonban addigra elköltötték.

Közülük a legfiatalabb 18 éves gyanúsított beismerő vallomást tett, miszerint ő törte be a kocsi ablakát, vette ki belőle a táskát és a pénztárcát, míg a többiek „biztosították” a helyszínt, majd az ellopott pénzen megosztoztak. A 18-33 éves gyanúsítottak közül három ellen jelenleg is folyik eljárás gépkocsifeltörés miatt. Nyíregyházán aznap még két ilyen bűncselekményt jelentettek be. Azt is vizsgálják, hogy az előállított csapatnak azokhoz is köze van-e.

– Fullajtár András –
hirdetés