Megtapasztalták, ami másnak természetes

Megtapasztalták, ami másnak természetes
Nyírbátor – Az én Eb-m, Baracsi Balázs: Kulturált és felemelő volt a magyarok szurkolása a stadionokban.

„Kimondhatatlan.” Ezt a kommentárt fűzte Baracsi Balázs ahhoz a posztjához a közösségi oldalon, amelyben a magyarokkal zsúfolt lyoni stadion lelátó fotóját osztotta meg. Mi azért megkértük, hogy próbája szavakba önteni mindazt, amit tapasztalt a Nyírbátori FC klubelnöke, aki a helyszínen tekintette meg csapatunk Izland és Portugália elleni csoportmérkőzését és a folytatásról sem akart lemaradni…

– Külön kell választani a meccsek körítését és válogatottunk teljesítményt, de mindkettőről csakis a legjobbakat lehet mondani – kezdett bele Baracsi Balázs. – Mindkét helyszínen rengeteg volt a magyar, meglátásom szerint nagyon óvatosak azok a becslések, amelyek húszezer kinnlevő honfitársunkról szóltak, mert voltunk legalább harmincezren. Már a franciaországi autópályák pihenőiben több volt a magyar, mint a más nációbeli, és a szurkolók végig nagyon kulturáltan viselkedtek, felemelő volt a szurkolás, mindenkit, így persze engem is magával ragadott a hangulat. Megtapasztaltuk azt, ami más nemzeteknek természetes, de mi nagyon elszoktunk tőle: tényezők vagyunk az Eb-n.
– A csapat titkát nem tudtam megfejteni, de valamit nagyon jól csináltunk ezeken a meccseken – szakmázott egy picit a klubvezető. – Nem hiszem, hogy az elmúlt két évben ennyit fejlődtek volna a futballisták, a szakmai stáb viszont a jelek szerint nagyon eltalálta a felkészülést, a játékosokból pedig árad az önbizalom. Ki nem hagytam volna a nyolcaddöntőt, így a csütörtöki hazaérkezés után vasárnap repülővel utaztam Toulouse-ba.

– KM-BT –
hirdetés