Nyírbátori FC – Megtartanák a kezdeti lendületet

Akt.:
Tóth Márk is labdába rúghat a Füzesgyarmat ellen
Tóth Márk is labdába rúghat a Füzesgyarmat ellen - © Fotó: Janics Attila
Nyírbátor – Szombat helyett vasárnap fogadja a Nyírbátori FC a Füzesgyarmatot, hogy minél jobb legyen a pálya az NB III-as mérkőzésre.

A kialakult hó- és pályahelyzet következtében a futballínyencek a teljes hétvégét a nyírbátori létesítményben tölthetnék, hiszen ott péntek délutántól vasárnap estig nem kevesebb, mint tizenegy mérkőzést játszanak, illetve játszottak. A sort a pénteki Nyírbátori FC–Tarpa U14-es és U15-ös mérkőzés nyitotta, szombaton ott játsszák a Nyírgyulaj–Tiszavasvári és a Mátészalkai MTK–Dombrád megye egyes bajnokikat (előbbinek az ifimeccsét is), vasárnap a megyei II. osztályú Terem–Ibrány (az ifik is) és a megye hármas piricsei rangadó, a DBFC SE–Piricse meccs került a programba, valamint edzőmeccset játszik a megye hármas Nagydobos és két romániai csapat is.

Ezt a monstre programot a műfüves pályán bonyolítják le, miközben a centeren azért fellép a sporttelep igazi gazdája, az NB III-as Nyírbátori FC is. Méghozzá szombat helyett vasárnap, a nyári időszámításhoz igazodva már 16 órakor. A bátoriak megkapták a szövetség és az ellenfél, a Füzesgyarmat hozzájárulását, hogy egy nappal később legyenek a házigazdái a mérkőzésnek, minél jobb feltételeket teremtve annak.

– Az illetékesek mindent megtettek azért, hogy vasárnap minél jobb körülmények között játszhassunk, vasárnapra jó állapotban lesz a pálya – mondta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Ebben a mezőnyben a többiektől meglépő Monor kivételével minden csapat riválisa a másiknak, úgyhogy a győzelem úgymond duplán számít, de az egy pontok jelentősége is felértékelődik. Bíztatóan indult számunkra a tavasz, bízom benne, hogy a lendületünk megmarad, ami az első idei hazai győzelmünkkel párosul majd.

A bátori keretben most is van eltiltott játékos, Bíró Dominik – aki a piros lapot érő szabálytalanság közben ráadásul meg is sérült – egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ugyanakkor Bagi Ákos büntetése letelt, és a sérvműtét után már két hete a csapattal edző Benkő Balázs szolgálataira is lehet számítani.
hirdetés