Megteremtették a felnőttképzés feltételeit Nyíregyházán

Nyíregyháza – Tavaly szeptemberben kezdődött és jövő év tavaszán ér véget az a pályázati program, melynek célja, hogy a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum felnőttképzési tevékenységet végezhessen, hogy megszerezze az intézményi akkreditációt és három képzést megvalósítson.

Bohács József igazgató szerdán az eddig végzett munkáról számolt be és elmondta: a képzés személyi és tárgyi feltételeit megteremtették, szakembereiket felkészítették a felnőttképzési konzulensi feladatokra, elkészítették a minőségbiztosítási szabályzatot, az erre jogosult testület pedig négy évre megadta az intézményi akkreditációt számukra.

Segítik az álláskeresőket

Létrehozták a Felnőttképzési Információs Szolgálatot, ahol személyre szabott szolgáltatások – képzési szükségletek felmérése, képzési tanácsadás, előzetes tudásszint-felmérés, munkaerő-piaci adatbázis igénybevétele, álláskeresési technikák elsajátítása, pályaorientációs tanácsadás – segítik az álláskeresőket, a tanulni vágyókat. Jelenleg számítógép használói-kezelői tanfolyamra várják a látás- és hallássérült jelentkezőket, a cél, hogy a kurzus elvégzése után könnyebben találjanak munkát a fogyatékkal élők.

– Száraz Ancsa –
hirdetés