Megújulnak a járdák a megyeszékhelyen

Az Arany János Iskola mögötti helyreállított szakaszt már birtokba vehették a gyalogosok
Az Arany János Iskola mögötti helyreállított szakaszt már birtokba vehették a gyalogosok - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az Ungvár sétányon az Arany János Általános Iskola és Gimnázium mögött található 213 méter hosszú járdaszakaszt újított fel a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft., mert a régi burkolat töredezett volt és balesetveszélyessé vált.

A beruházás során 1295 négyzetméteren új aszfaltburkolat készült, 215 négyzetméteren pedig térburkolatot raktak le. A munkálatok során helyreállították a lépcsőket, új rámpát alakítottak ki és új padokat helyeztek ki. A beruházás költsége 40 millió forint.

A járdaépítési és helyreállítási munkálatok 13 helyszínt érintettek Nyíregyházán: egyebek mellett a jósavárosi, az örökösföldi, a belvárosi, a kertvárosi és az alsóbaduri városrészeket. Az Orgona utcán teljesen új járda építése kezdődik novemberben, s a jövő év elején készül el. Hossza 891 méter, becsült költsége 51,5 millió forint. A Magyar utcán jelenleg is folyik a járda felújítása, illetve egy új gyalogos átkelőhely kialakítása.

Az idén várhatóan 3157 méter hosszúságban újulnak meg járdaszakaszok a megyeszékhelyen. Már befejeződött a helyreállítás a Kodály Zoltán, a Gádor Béla, a Mikszáth Kálmán, a Géza, a Liliom utcákon, valamint az Alsóbaduri úton. A teljes program előreláthatóan november 30-áig véget ér, és közel 158 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

KM
hirdetés