Megújult az iskola, s felszentelték zászlaját

A zászlót megszentelték a történelmi egyházak képviselői, képünkön Györfi Mihály evangélikus lelkész
A zászlót megszentelték a történelmi egyházak képviselői, képünkön Györfi Mihály evangélikus lelkész
Nyírtelek – A megújult iskola átadása alkalmából rendeztek ünnepséget pénteken Nyírteleken. Az intézmény energetikai felújítása keretében kicserélték a nyílászárókat, az épület kapott új szigetelést és homlokzatfestést.


Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő ünnepi beszédében az iskola nevelő szerepének fontosságát is hirdette, mely „felemel, kiemel, lehetőségeket biztosít az álmok megvalósítására”. Mondanivalójának hitelességét saját példája is bizonyítja, hiszen ő is innen indult, s lett a nyírteleki kisdiákból a Nyíregyházi Egyetem tanára.

Az ünnepség második részében az intézmény új logóval ellátott zászlaját áldották-szentelték meg a történelmi egyházak megjelent képviselői. Azt a zászlót, mely az összetartozás egyik fő jelképe: egy zászló alatt haladnak azok, akik egy ügyért tesznek hittel, szeretettel. Egy zászlóra esküdnek fel a katonák, zászlót lengetnek a győztesek.

– Ez a zászló lesz ünnepségeink legfőbb dísze, ezt adják majd át a nyolcadikosok ballagáskor, amikor is az utánuk következő évfolyamok ígéretet tesznek arra, hogy méltóképpen őrzik, s úgy tanulnak, viselkednek, hogy öregbítsék a hozzá kapcsolódó iskola hírnevét – erősítette meg Horváth-Bócsi Irén intézményvezető.

KM
hirdetés