Megújult vadászházban várják a vendégeket

Akt.:
Számos csoport bejelentkezett már az idei apróvadvadászatra - Illusztráció
Számos csoport bejelentkezett már az idei apróvadvadászatra - Illusztráció
Nyírbátor – Harminckét évvel ezelőtt úgy döntöttek a nyírbátori Báthori István Vadásztársaság tagjai, hogy vadászházat építenek, és ahol megrendezhetik a közösségi programokat, ahol vendégvadászokat is fogadhatnak.

A Nyírbogáthoz tartozó közigazgatási területen meg is épült a tagság támogatásával a Korhányi Vadászház, amely azonban az elmúlt évtizedekben elavulttá vált, ezért úgy döntöttek a vadásztársaság tagjai, hogy ebben az évben felújíttatják. A közösségi épület korszerűsítése érdekében sikeresen pályáztak uniós forrásokra, azonban a tagok is a zsebükbe nyúltak, hogy a kor igényeinek megfelelően megújulhasson a vadászház. A tavasszal megkezdődött beruházás során kicserélték a nyílászárókat, az épület szigetelést kapott, továbbá napkollektorokkal és klímával szerelték fel.

Fácánnevelés több évtizede

A megújult, megszépült vadászház átadási ünnepségét október 5-én 15 órától rendezik meg. A vendégeket Prokob János, a vadásztársaság elnöke köszönti, az épületet felavatja dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő. A vadásztársaság egyébként több évtizede foglalkozik fácánneveléssel, az idei apróvadvadászatra is bejelentkezett már 11 csoport.

MML
hirdetés