Megválasztották a Nyíregyházi Egyetem rektorát

Akt.:
Megválasztották a Nyíregyházi Egyetem rektorát
© Fotó: nyiregyhaza.hu
Nyíregyháza – Vassné Figula Erikát a köztársasági elnök várhatóan augusztus 1-jétől fogja kiadni négy éves időtartamra.


Nyíregyháza. Szenátusi ülés volt kedden a Nyíregyházi Egyetemen, ezen titkos szavazással rektorjelöltnek megválasztották Vassné dr. Figula Erika főiskolai tanárt – tájékoztatta lapunkat dr. Kvancz József kancellár.

Az intézmény egykori dékánjának, a jelenlegi intézményvezetőnek a köztársasági elnök várhatóan augusztus elsejétől fogja kiadni négyéves időtartamra a Nyíregyházi Egyetem rektori tisztségére szóló megbízást.

A választásra azért volt szükség, mert miként arról lapunkban is beszámoltunk: a korábbi rektor, dr. Onder Csaba felmentési kérelmét az esztendő elején elfogadta a köztársasági elnök.

A poszt betöltésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki. A rektori megbízás ellátására Vassné dr. Figula Erika nyújtott be pályázatot, ami megfelelt az előírt feltételeknek.

A rektorjelölt-választó szenátusi ülést megelőzően összehívott fórumon az intézmény hallgatói és dolgozói megismerhették a pályázó részletes elképzeléseit, kérdéseket fogalmazhattak meg, hozzászólásokat tehettek.

KM
hirdetés