Megvalósult, amiről korábban álmodni sem mertek Tokajban

Akt.:
Orbán Viktor a Tokaji Vízitúra Központ átadási ceremóniáján
Orbán Viktor a Tokaji Vízitúra Központ átadási ceremóniáján - © Fotó: Ádám János
Tokaj – Orbán Viktor: Az a célunk, hogy 2030-ra kontinensünk egyik legegészségesebben élő nemzetévé váljon a magyar.

Az uniós és hazai forrásból, csaknem 400 millió forintból felépített bázis – a Tokaji Vízitúra Központ – átadási ceremóniájára politikusok és sportvezetők, önkormányzati tisztségviselők és sportolók gyűltek össze csütörtökön délelőtt.

Utakat nyitnak

A létesítményt Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel, aki beszédének elején így szólt:

avatas-17-aj

– Kis ünnepségen vagyunk, mégis azt érezzük, hogy nagy dolog történik itt. A program első fázisának zárása egyben az újabb fejlesztés megindítását jelenti. A turisztikai és sportberuházások a hazaszeretet erősítését is szolgálják, hiszen kontinensünkön csak azok a nemzetek maradnak talpon, amelyek szeretik a hazájukat. Közös beruházás részesei vagyunk, természetes utakat nyitunk, ennek keretében pedig ki kell törnünk eddigi élethelyzetünkből.

avatas-21-aj

A kormányfő kiemelte, hogy miközben legkiválóbb sportolóinkat „félistenként” tiszteljük, addig Európa egyik legkevesebbet sportoló nemzetei közé tartozunk. Ezért az a célunk, hogy 2030-ra kontinensünk egyik legegészségesebben élő nemzetévé a magyar váljon.

avatas-25-aj

– Ehhez járulnak hozzá a sport- és a szabadidős tevékenységek, a kerékpárturizmus és a természetjárás, de említhetem még a sípályákat – folytatta Orbán Viktor, majd hozzátette: – A felsoroltak ezért kapnak kiemelt támogatást a napokban benyújtott jövő évi költségvetés tervezetében.

Egyedülálló bázisok

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kiemelte:

avatas-38-aj

– Hazánkban kiemelt ágazat a sport, ennek keretében pedig kiemelt cél az ehhez szükséges infrastruktúrális háttér megteremtése. Szövetségünket partnerként kezeli a kormányzat, így a sportágfejlesztési stratégiánk keretében egyedülálló bázisokat hozhatunk létre. Országosan mintegy százötven helyszín kapcsolódik a programhoz, a fejlesztések pedig egymást erősítik majd.

avatas-36-aj

Szót kapott ifjabb Foltán László, a Vízi Vándortábor Program vezetője is, aki elmondta, hogy az idén hat útvonalon háromezerötszáz gyerek túrázhat és ez a szám évről évre emelkedni fog.

Minden igény kielégít

A Tokaji Vízitúra Központ a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Tokaj városának tulajdonában van. A tervek elkészítéséhez két esztendeje fogtak hozzá, kivitelezése egy éve kezdődött. A közvetlenül a Bodrog partján lévő, mintegy négyezer méter alapterületű kiképzőbázison csónakház, közösségi és szociális helységek kaptak helyet. A teljes bekerülési összeg 398 millió forint volt, a pénzt pályázati úton, uniós forrásból és a kormány hozzájárulásával teremtették elő a Felső-Tisza Vízi Turizmusának Komplex Fejlesztése elnevezésű projekt keretében.

avatas-29-aj

Miután Orbán Viktor felavatta a központot, a stégre sétált és fogadta az éppen akkor érkező kajakosokat, kenusokat. A miniszterelnök elbeszélgetett sportolókkal, majd Kammerer Zoltán többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakozóval az egyik hajót személyesen vitte be a csónakházba, aztán a jelenlévők bejárták azt a létesítményt, amelyről évekkel ezelőtt álmodni sem mertek.

ÉM-KT


Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó a Tokaji Vízitúra Központ átadásán 2018. június 14-én.
Tokaj - A Tokaji Vízitúra Központ egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a sport- és szabadidős létesítmény csütörtök...
hirdetés