Megvan Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legszebb fekvésű falva

Akt.:
Túristvándi
Túristvándi - © Fotó: Origo
Nyíregyháza – Magyarország legszebb fekvésű faluját kezdte el keresni nemrégiben az Origo. Az első fordulón már túl is vagyunk, hamarosan versenybe száll egymással a 19 megyei nyertes. No de vajon ki melyik települést szavazták meg a legszebb fekvésű falunak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az olvasók?

Az első fordulóban minden megyéből 3-3 település vett részt a szavazáson, azaz összesen 57 falu vágott neki a játéknak. Az indulókat a megyei közgyűlések munkatársai és turisztikai szakemberei javasolták az Origónak. A játékban csakis falvak szerepelhettek, városokat nem lehetett nevezni. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Túristvándi, Szabolcs és Csaroda indult el a Magyarország legszebb fekvésű falva címért.

csaroda
Csaroda | Forrás: Origo

A napokban lezárult a játék első köre, és kiderült, hogy melyik település képviseli megyénket a második fordulóban, ahol a 19 megyei győztes méri össze erejét. A szabolcsi települések valamelyikére összesen 9150-en szavaztak, a voksok 70%-át, egész pontosan 6387 szavazatot kapott Túristvándi. Ezzel a Túr partján lévő település lett Szabolcs-Szatmár-Bereg legszebb fekvésű falva. Második lett Szabolcs, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, 878 szavazattal, Csaroda állt fel.

szabolcs
Szabolcs | Forrás: Origo

A második fordulót várhatóan október első hetében indítja el az Origo, ide minden egyes megye legjobbja, azaz 19 falu kerül. A végszavazás első három helyezettjéről pedig helyszíni riport készül majd.Kvíz: Felismeri, melyik 10 szabolcsi várost jelölik a helyek?

Szabolcs-Szatmár-Bereg- Nem könnyű, de a műholdfelvételek alapján kell eldöntenie, hogy mely településeket jelöltük meg.Sok sikert!

 

 


Borsod, Hajdú-Bihar, vagy Szabolcs megyében van a következő 20 falu?

Mennyire ismeri a megyében a községeket? És a szomszédban? El tudja dönteni, hogy melyik megyében találhatóak a következő falvak? Sok sikert!

 

 Kvíz: Nyíregyházán, vagy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye más városában készültek a fotók?

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Mutatunk 15 képet. De el tudja dönteni, hogy melyik készült Nyíregyházán és melyik a megye más városában? Sok sikert!
hirdetés