„Megvárják a következő gyilkosságot?”

Sosem tudhatod, mi vár rád odabent...
Sosem tudhatod, mi vár rád odabent... - © Illusztráció: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Pénzéhes rablók kiszolgáltatott céltábláinak érzik magukat a dohánybolti eladók.

– A ködösítés immár nemcsak a trafikok ajtajain, ablakain, hanem a kormányoldalon is megfigyelhető… Úgy vélem, a dohánybolti eladókat életveszélybe sodró törvényalkotó közvetve nagyon is felelőssé tehető a közelmúltban történt tragédiáért, hiszen kiszolgáltatott céltáblákká váltunk a bűnözők szemében! Mikor óhajtják visszavonni végre az üzletek „beláthatatlanságára” vonatkozó, értelmetlen rendelkezést? Megvárják a következő gyilkosságot? – tette fel a szónoki kérdést Bakosi Benjámin nyíregyházi trafiktulajdonos.

A Szabadság téri dohányboltban dolgozó Oláh Andrásné szerint a láthatóság kétélű fegyver. – A rablók könnyen kifigyelhetik a kirakatból, hogy mikor nincs bent vásárló, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben támadhatnak ránk, eladókra! Tudom, nem állhat minden nemzeti dohánybolt előtt rendőr, polgárőr, de valahogy fokozni kellene a biztonságunkat!

– Ha csak kiszolgáló ablakon keresztül értékesítenénk a cigarettát, kávét, italokat, újságokat, az további forgalomcsökkenést, bevételkiesést eredményezne, ezért ezt nem tartom jó ötletnek – nyilatkozta az 56 éves bolti eladó.

Így is, úgy is csábító a terep

A hatályos törvény „csak” a betekintés tilalmát írja elő, a takarás eszközét, módját már nem határozza meg a jogszabály. Ennek alapján akár függöny is lehetne a kirakatokban, mindez azonban nem változtat azon, hogy a bűnözők számára egy eltakart helyszín igencsak csábító célpont lehet.

KM-PI
hirdetés