Megverték, leszúrták a kislányát megerőszakoló kisvárdai férfit – Börtön járt érte

Megverték, leszúrták a kislányát megerőszakoló kisvárdai férfit – Börtön járt érte
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza, Kisvárda – Börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék egy család három tagját, akik életveszélyesen bántalmazták a család lánygyermekét szexuálisan zaklató mostohaapát – közölte a törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Toma Attila elmondta, a büntetőügy első- és harmadrendű vádlottja korábban házastársak voltak, közös gyermekük a másodrendű vádlott. A nő a válás után 2000-ben élettársi kapcsolatot létesített Kisvárdán a sértettel, akivel egy háztartásban nevelték az asszony fiát és lányát. A mostohaapa rendszeresen bántalmazta az élettársát, később annak gyermekeit is.

Miután a család megtudta, hogy a férfi éveken át szexuálisan molesztálta a nevelt lányát, elhatározták, hogy felelősségre vonják. A nő korábbi férje és a fiuk 2015. szeptember 12-én a kisvárdai lakáshoz ment, bedörömböltek az ajtón, majd az ajtót nyitó sértettel az elsőrendű vádlott dulakodni kezdett. A fia, a másodrendű vádlott egy késsel hátba szúrta a férfit, majd a menekülés közben elesett sértettet mindketten bántalmazták.

A megvert férfit ezután betették a család által használt gépkocsi csomagtartójába és az autóval Kisvárda külterületére mentek, ahol az út szélén hagyták. Az asszony nem vett részt a bántalmazásban, de a lakás bejáratánál hagyott vérnyomokat igyekezett eltüntetni. A rendőrséget egy közelben lakó értesítette – ismertette a sajtószóvivő.

A törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt az elsőrendű vádlottat két év börtönbüntetésre ítélte. A másodrendű vádlottat egy év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtották, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. A harmadrendű vádlottal szemben bűnpártolás vétsége miatt kétszázezer forint pénzbüntetést szabtak ki.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész az első- és a másodrendű vádlott esetében három napot fenntartott a nyilatkozattételre, míg a harmadrendű vádlott vonatkozásában a döntést tudomásul vette. A vádlottak és a védők szintén tudomásul vették az ítéletet – közölte a sajtószóvivő.
Toma Attila megjegyezte, az ügy sértettjét folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt – egy másik eljárásban – jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék.

– MTI –


Éveken át heti rendszerességgel erőszakolta nevelt kislányát egy kisvárdai férfi

Debrecen, Kisvárda – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa helybenhagyta a elsőfokú bíróság ítéletét.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés