Megy a vita: legyen, vagy ne legyen óvszerautomata a magyar sulivécékben?

Megy a vita: legyen, vagy ne legyen óvszerautomata a magyar sulivécékben?
© Illusztráció: getty images
Budapest – Követ dobot az állóvízbe egy magyar vállalkozás, amelyik a középiskolák mosdóiban helyez el óvszerautomatákat. Beindult a vita pro és kontra.

A berzenkedők azt mondják: Nem jó ötlet! Egy gimis tini még ne szexeljen! Egy kommentelő azt írja: Nem ez a megoldás! A szexforradalom már a gyerekeket is elérte. Miért nem arról beszélnek, hogy mindennek megvan az ideje, és van olyan, hogy önmegtartóztatás?

Ám hiába a felháborodás, tény, hogy a magyar fiatalok igenis szexelnek – az ötlet támogatói pedig felteszik a kérdést, ha már így áll a dolog, miért ne tehetnék úgy, hogy biztonságos legyen a dolog?

Az ötletgazda, Langmár Bettina azt nyilatkozta: – Az iskolában elhelyezett óvszerautomata nem azt jelenti, hogy az iskolában fognak szexelni a diákok. A gyerekek egyre korábban érnek, és rengeteg inger éri őket. Az automaták lényege, hogy a diákok megfizethető áron jussanak óv­szerhez.

Miért jó ötlet az óvszerautomata? Az ötlet támogatói szerint azért, mert a legtöbb fiatal kényelmetlenül érzi magát, amikor a boltban kell ilyesmit vásárolnia, az automatából pedig diszkréten hozzájuthat a gumihoz.

A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy a diákok igénylik ezt a szolgáltatást. Az óvszerautomaták felállítói pedig azt remélik, hogy pár éven belül 10-15 százalékos csökkenést lehet elérni a fiatalok nem kívánt terhessége és a szexuális úton elkapott betegségek terén.

Forrás: borsonline.hu

Ön jó ötletnek tartja, hogy óvszerautomaták legyenek a sulivécékben?

Betöltés ... Betöltés ...

ere
Budapest - Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár dolgozói igencsak jót mulattak, amikor egy diák óvszercsomagolással együtt vitte vissza a könyvet... Rögtön posztoltak is róla egy fotót. Ezt írták: Sok és sokféle könyvjelzőt találtunk már az olvasók visszahozott könyveiben, de ez a mostani benne...

Címkék: , , , ,hirdetés