Megyei derbi Kisvárdán a Szparival

Tavaly októberben nem láttak gólt a drukkerek a megyei derbin
Tavaly októberben nem láttak gólt a drukkerek a megyei derbin - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Mindkét csapat komoly célokért küzd és a játékosai megfelelően motiváltak.

A Magyar Labdarúgó-szövetség illetékes bizottságának döntése alapján a Nyíregyháza Spartacus rendelkezik elsőfokon NB I.-es licenccel, a tabella azonban a Kisvárda Master Good feljutását ígéri, hiszen a vasárnapi (kezdés 15 órakor) megyei rangadó előtt 12 pont a második helyen álló csapat előnye a legközelebbi üldözőjéhez képest.

Az ilyen megyei rangadóknak mindig van pikantériája, ennek megfelelő hozzáállással készülünk.” Lucsánszky Tamás

De mi a helyzet a várdai licenccel?

– Hiánypótlásra köteleztek bennünket a pénzügyi feltételek teljesítésére vonatkozó néhány pontban, ami abból adódott, hogy a pénzvizsgálati jelentésünk nem volt kész, de a pénzügyi részlegünk már pénteken pótolta a hiányosságokat. Csak apróbb adminisztratív problémákról van tehát szó, szurkolóink nyugodtak lehetnek – válaszolta Révész Attila, a kisvárdaiak sportigazgatója.

A hazai csapat jó hangulatban készülhet a nagy derbire, hiszen legutóbbi két idegenbeli meccsén négy pontot szerzett, és tovább javultak a kilátásai az NB I.-be jutást illetően. A tabella és a meccs jellege alapján aligha kell motivációs eszközökhöz nyúlniuk a várdaiaknak.

– Ezzel a motivációval mindig úgy vagyok, hogy megette a fene az egészet, ha nem belülről jön – mondta Kondás Elemér kisvárdai vezetőedző.

Nem számít a helyezés

– A futballista pénzt kap azért, amit a legszívesebben csinál, nem hinném, hogy külön noszogatni kellene. Persze tudom, megyei rangadó jön, ilyenkor még nagyobb figyelem övezi a mérkőzést. Éppen olyan meccsre számítok, amilyenek az ilyen rangadók szoktak lenni, nem számít a helyezés, és abszolút háromesélyes az összecsapás.

– Hogy a Kisvárda még sosem győzte le a Nyíregyházát bajnoki meccsen? Akkor éppen itt az ideje! A sérülések miatt tizennyolc mezőnyjátékosunk maradt, közülük azok lépnek majd pályára, akik a legjobb állapotban várják a mérkőzést.

Ezzel a motivációval mindig úgy vagyok, hogy megette a fene az egészet, ha nem belülről jön.” Kondás Elemér

A klub élvonalra is érvényes licenszét még aligha veheti igénybe a nyíregyházi alakulat, amely a szerdai, barcikaiak elleni találkozó óta a megyei derbire készül. Egyre a sok közül, vagy a tavasz meccsére?

A megyei derbik rangja

– Azt gondolom ez is csak egy a mérkőzések közül, ám azzal a ranggal ami megilleti a megye két patinás csapatának összecsapását – adott választ a felvetésre Lucsánszky Tamás,a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

– Az ilyen megyei rangadóknak mindig van pikantériája, ennek megfelelő hozzáállással készülünk.

Ősszel a nyíregyházi stadionban nem született gól, vajon a döntetlennel elégedett lenne-e a Szpari mestere?

– A döntetlennel nem szoktam elégedett lenni, mert az azt is jelenti, hogy két pontot elveszítettünk a megszerezhető háromból. Azaz hatvanhat százalékot buktunk és csak harminchármat nyertünk. Ami a vasárnapi találkozót illeti, mindkét csapatnak komoly terve van. A kisvárdaiak a feljutásért játszanak, mi pedig szeretnénk fellépni a dobogó harmadik fokára, ezért igyekszünk. Úgy vélem minden adott lesz egy rangadóhoz és remélem, hogy a szurkolók jól fogják érezni magukat – így Lucsánszky Tamás.

– BT-ML –


Labdarúgás: NB II.
NB II.: 32. forduló, vasárnap.

Kisvárda Master Good–Nyíregyháza Spartacus.

Kisvárda, 15, v.: Radványi (Farkas B., Máyer).

Kisvárda: Zöldesi – Oltean, Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Melnik, Heffler N., Jánvári – Horváth Z., Ilics.

Spartacus: Jova – Hinora, Fodor, Rubus, Farkas – Kártik, Csilus T., Kesztyűs – Pekár, Dragóner, Szabó.

További mérkőzések: Siófok–Budaörs, Csákvár–Budafok, Cegléd–Szolnok, Békéscsaba–Vác, Soproni VSE–Szeged 2011, Mosonmagyaróvár–Kazincbarcika, Gyõr–Soroksár, Zalaegerszeg–Dorog (valamennyi 17), MTK–Gyirmót (19)
hirdetés