Megyei derbi Kisvárdán

Akt.:
Megyei derbi Kisvárdán
© Illusztráció: KM-archív
Kisvárda – Telt ház, két hangos szurkolótábor előtt kezdődött meg a labdarúgó NB II-en a megyei rangadó. A Kisvárda Master Good vendége az a Nyíregyháza Spartacus, amelynél edzőváltás volt és Véber György most debütál.

15.18: A hajrában még egy Gosztonyi-beadás hordozott magában veszélyt, majd két percnyi ráadás után véget ért a megyei derbi.

15.11: A 75. percben Cseri öt méteres fejesét védte Hermány. Aztán a harmadik csere a hazaiaknál, Oláh Gergő helyére Erős Gábor állt, aki megkapta a kapitányi szalagot is. Aztán jött az utolsó csere, Kónya Márk állt be Tisza helyett.

15.00: Két csere a vendégeknél, előbb Rezes helyére Szécsi Márk állt be a, majd Heffler Norbert váltotta Harsányi Zoltánt.

14.59: Két percig örülhettek a vendégek, mert Gosztonyit üresen hagyták, a várdai cserecsatár pedig estében 14 méterről a kapuba lőtt, 1-1.

14.57: És gól! A 65. perceben egy jobb oldali bedobás után Rezes László a kapunak háttal állva 12 méterről a jobb sarokba ollózta a labdát, 0-1.

14.50: A 61. percben Szabó Péter 12 méteres lövését Rubus Tamás blokkolta, a felperdült labdát Hremány Bence fogta meg. Egy perccel később a hazai játékost le is cserélték, Fodor András állt be a helyére.

14.44: És helyzetek. Előbb Holdampf szúrta rá harmincról, majd Lucas 16 méterről lőtt fölét. Az 55. percben Tisza egy majd 35 méteres szabadrúgást tekert a bal felső sarok felé, Iavncsincs nem érte el a labdát, amely a felső lécről a gólvonalat érintve pattant a földre, majd felszabadítottak a várdaiak.

14.37: A második félidőt a hazaiak kezdték harcosabban, néhány perc múlva Rajczi megsérült, a helyén Gosztonyi András folytatta.

14.19: Jó félóra elteltével Cseri baloldali, veszélyes beadását akarta kapura sarkazni Rajczi, sikertelenül. A másik oldalon egy szabadrúgás után kipattanót Holdampf Gergő tűzte kapura, Harsányi Zoltán szúrta a labdába, rezdült is a háló, ám az asszisztens lest jelzett. A hajrában többször pattogott veszélyesen a labda a hazai kapu előtt, ám a nagy helyzet egy kisvárdai akció végén alakult ki, hiszen Szokol Zsolt mentését Hermány Bencének kellett védenie. És jött a szünet…

13.55: Nem sokkal később Tisza Tibor jobb oldali szögletét Rubus Tamás öt méterről fejelte a felső lécre.

13.54: A mély talaj rányomja bélyegét a játékra. Mindkét csapat tagjai igyekeznek. Azért helyzetek is vannak, hiszen Pölöskey Péter lövését védte Ivancsics Alex, majd Cseri Tamás lőtt fölé. A huszadik perc után Rajczi Péter elől mentettek az utolsó pillanatban a vendégek.

Kisvárda Master Good–Nyíregyháza Spartacus 1-1

Kisvárda, 2 000 néző, v.: Németh Á. (Szert, Vígh-Tarsonyi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Hei, Szabó (Fodor A. 62.), Fodor, Vári – Vermes – Minczér, Lucas, Oláh (Erős, 80.), Cseri T. – Rajczi (Gosztonyi, 50.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Spartacus: Hermány –Szokol, Ur, Rubus, Barna – Holdampf, Kártik, Tisza (Kónya, 84.) – Harsányi (Heffler, 74.), Pölöskei, Rezes (Szécsi, 71.). Vezetőedző: Véber György.

Így látták a mesterek

Révész Attila: – Ezen a pályán nem lehetett passzolni, sajnos többen gyengébb teljesítményt nyújtottak a párharcokban. A küzdelemmel nem volt gond, igazságos az eredmény.

Véber György: – A gólunk után azt hittem, hogy nyerni tudunk, sajnos nem így történt. Folyamatos játékra nem volt lehetőség a pálya állapota miatt, mindkét csapat játékosai keményen küzdöttek, mondhatni igazságos a döntetlen.
hirdetés