Megyei nyugdíjasok is csatlakoztak a Szenior-mozgásprogramhoz

Németh Lajos is részt vesz a nagykállói sportnapon
Németh Lajos is részt vesz a nagykállói sportnapon
Nagykálló – Nagykálló-Harangodon rendezik meg június elsején a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének sportnapját és találkozóját, ahol több száz résztvevő gyűjti majd az órákat az országos Szenior-mozgásprogram kihívásához csatlakozva.

Az ünnepélyes megnyitó után, 9.30-tól sportversenyeken, labdajátékokon, mozgásos programokon mérhetik össze tudásukat a nyugdíjasok.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy ezzel a megye nyugdíjasai is csatlakoztak a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) által elindított Szenior-mozgásprogramhoz, illetve annak 10 ezer órás kihívásához. Az óraszámlálás egy szimbolikus budapesti sétával kezdődött május 13-án, az órák gyűjtése a tagszervezetek regionális eseményein folytatódik. A szabolcsi nyugdíjasok elsőként csatlakoztak az akcióhoz, megyei sportnapjukat ennek a célnak is szentelik.

Szervezett keretek között

A kezdeményezés nagykövete Németh Lajos, a televíziós időjárásjelentésből ismert meteorológus, aki immár nyugdíjasként is ragaszkodik korábbi aktív életviteléhez. Németh Lajossal Nagykállóban is találkozhatnak az érdeklődők, hiszen személyesen részt vesz a sportrendezvényen.

– A mozgás évtizedek óta az életem része, korábban futottam, de ma már egy térd­műtét után, közel a 7. X-hez inkább a kerékpárra és a kirándulásra szavazok – mondja a meteorológus. – Az idő mú­lását megállítani nem lehet, de negatív hatásait a mozgással jelentősen csökkenthetjük. A NYOSZ ennek a célnak komoly, szervezett kereteket biztosít, amelyhez én is örömmel csatlakoztam; bízom benne, hogy sikerül a 10 ezer órát közösen összegyűjtenünk, és sok nyugdíjastársam kedvet kap a mozgáshoz.

KM
hirdetés