Megyei szakemberek a világbajnokságon

Kézi Sára
Kézi Sára
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Megyei versenyzők is indulnak a világbajnokságon.


November 21-én indult el a magyar csapat Luxemburgba, hogy legjobb szakácsaink és cukrászaink megmérettessék magukat a november 24–28. között megrendezendő Culinary World Cup 2018 világversenyen.

Próbafőzések három helyen

Az utazás előtt a versenyzők három nyilvános próbán vettek részt, a menüt elkészítették Baktalórántházán, Debrecenben és Székesfehérváron is. A nemzeti csapatban két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakember is helyet kapott: Huszár Tibor, a Fenyves Szálloda séfje és Kézi Sára cukrász, aki a jövő évtől szintén a Fenyvesben dolgozik majd. Három fogásból áll a melegkonyhai program, a versenyt pedig úgy kell elképzelni, mint egy éttermet: folyamatosa érkeznek a vendégek és a zsűritagok, akik az aznap versenyző nemzetek bármelyik fogását kérhetik: például magyar előételt, svéd főételt és francia desszertet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy előfordulhat: a csapatnak először ki kell tennie 30 desszertet, utána pedig 20 főételt úgy, hogy az étel állagának és hőfokának ugyanolyan tökéletesnek kell lennie az első percben, mint az utolsóban.

Cukrász artisztika

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyházi Szervezete két versenyzővel indul a világbajnokságon: Szabó Sándor Venesz-díjas mestercukrász és Bereczki Gergely ifjú cukrász artisztikában karamellmunkával indulnak. Sok sikert kívánunk nekik!

KM
hirdetés