Megyénk bírái a Consilium Peritorumon

Megyénk bírái a Consilium Peritorumon
© Fotók: Nyíregyházi Törvényszék
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék illetékességi területén idén kinevezett bírák is részt vettek az Országos Bírósági Hivatal által hagyományosan újonnan kinevezett bírák, titkárok és fogalmazók részvételével tartott rendezvényen.


A mintegy háromszáz fős hallgatóságot dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta, hogy a magyar bírósági szervezet kiemelt figyelmet fordít az új generációra, ami a 2019-es programban komplex formában jelenik meg. Az OBH elnöke és dr. Darák Péter, a Kúria elnöke a 165, idén kinevezett bíró részére emléklapot adott át. Megyénkből dr. Dallosné dr. Farkas Edina, dr. Gégényné dr. Utasy Judit, dr. Gyüre Péter, dr. Miju Anita, dr. Szilágyi Norbert bírák vehették át az emléklapot. Az ifjú bírákat dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke is elkísérte a rendezvényre.

letöltés (1)

Tatárné dr. Gyöngyösi Johanna, a Nyíregyházi Járásbíróság titkára a Mailáth György Tudományos Pályázat Polgári jogi szekció bírósági tagozatában benyújtott pályázatával különdíjban részesült. A pályamű a pszichiátriai betegek gyógykezelésével kapcsolatos eljárásokkal összefüggő bírói gyakorlatot foglalja össze. Az emléklapot és emlékplakettet dr. Osztovics András, a Magyar Igazságügyi Akadémia igazgatója adta át.

– Nyíregyházi Törvényszék –
hirdetés