Megyénken keresztül futnak a béke eszméjéért

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Június 1-jén érkezik Nyíregyházára a nemzetközi futódelegáció, amely az ismerkedést követően másnap reggel távozik, a futókhoz bárki csatlakozhat.

Megyénken is áthalad annak a békefutásnak a mezőnye, amely összesen 140, azon belül 49 európai országot érint és összesen 24 ezer kilométert tesz meg – hangzott el a Nyíregyházi Sportcentrum hétfői tájékoztatóján Dajka László sportszervezőtől.

A világ minden tájáról érkező, negyven sportolóból álló delegáció június 1-jén, szerdán Ártánd felől lépi át a román–magyar határt, aztán Balkány-Nagykálló irányából érkezik a délutáni órában Nyíregyházára. A megyeszékhelyen a helyi szervezők jóvoltából megismerkedhetnek a város, elsősorban Sóstó nevezetességeivel, aztán csütörtökön reggel indulnak tovább. A gyülekező 8 órakor lesz a Városi Stadion atlétikai pályáján, ahonnan 8.30-kor indulnak tovább. A futók a Sóstói út-Kossuth utca-Vay Ádám körút-Hősök tere útvonalon érkeznek meg a Kossuth térre, ahol a városvezetés fogadja majd őket. Bárki csatlakozhat hozzájuk, akik e rövid távon futni, kocogni szeretnének, azok pedig különösen, akik az eszméjükkel, a béke hirdetésével egyet értenek, és ezt molinókon, mezeken ki is szeretnék nyilvánítani.

A futók aztán Nyírtelek felé indulnak, majd Rakamaz-Tokajnál lépik át a megyehatárt, végül Putnok és Bánréve irányában hagyják el az országot, és futnak át a a mozgalom következő országába, Szlovákiába.
hirdetés