Megyeszerte elballagnak a diákok

Akt.:
A Széchényi István közgazdasági és informatikai szakgimnázium végzősei pénteken ballagtak el
A Széchényi István közgazdasági és informatikai szakgimnázium végzősei pénteken ballagtak el - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A végzős középiskolások nem hagyják, hogy beárnyékolja örömüket a közelgő érettségi.

Nagy izgalommal várta a hétvégét a Buga család, ugyanis a kisebbik fiúk, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium 12.A osztályosa, Zsolt búcsúzik egykori iskolájától. A közlekedésgépész ágazat ballagójának édesanyjától megtudtuk, hogy már napokkal ezelőtt megkezdték a készülődést a különleges ünnepre, hiszen ez az alkalom minden fiatal életében jelentős fordulópont. Akkor is éppen vásároltak, amikor sikerült őket telefonvégre kapnunk.

Különleges gyűrűt kaptam a szüleimtől. Az ékszer azt szimbolizálja, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett az életem.” Kemecsei Fanni

A fiatal gépész édesanyja elárulta: szűk családi körben, közös ünnepléssel teszik emlékezetessé ezt a napot, ahol megjelennek majd a nagyszülők és a keresztszülők is. A ballagási ceremónia után a kis kompánia elvonul egy sóstóhegyi étterembe, ott múlatják majd az időt, amíg a hangulat megkívánja.

Ilyenkor természetesen ballagási ajándék is megilleti a végzőst. Mivel Zsoltnak az autó a mindene, az egyik ajándékát már hónapokkal ezelőtt megkaphatta, ugyanis a szülei minden költségét állták a jogosítvány megszerzésének. Azt azért az édesanyja zárásképpen még megsúgta: lesznek egyéb ajándékok is, de az egyelőre – vagyis a családi ünneplés csúcspontjáig – maradjon meglepetés!

Ő is a jogsira hajt

Horváth Gergő pénteken délelőtt ballagott el a Sipkay Barna középiskolából. A végső búcsú előtt azonban még vár rá egy komplex szakmai vizsga. A nyíregyházi pincértanuló közös ballagási ajándékot kért a családjától.

– Szeretnék minél hamarabb jogosítványt szerezni, ebben segítenek a szeretteim. Mivel tudom, hogy ez nem olcsó mulatság, már születés- és névnapomra sem kértem semmit. Alig várom, hogy elkezdhessem a KRESZ-t, a lehető legrövidebb időn belül szeretnék volán mögé ülni – mondta el érdeklődésünkre a 17 éves fiú.

Vendéglátóhelyen ünnepeltek

Kemecsei Fanni öt tanév után, múlt szombaton ballagott el a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégiumból, persze csak „ideiglenesen”, hiszen hétfőtől várják az érettségi vizsgák. Az angol és spanyol nyelvvizsgával, remek tanulmányi eredményekkel büszkélkedő, csodaszép „vén diák” elmondta: kissé ideges, de nem fél a jövő heti szellemi megmérettetésektől, az iskolai ünnepi ceremónia, majd az azt követő buli pedig tökéletesen alkalmas volt arra, hogy kitörjön a tételek világából, kikapcsolódjon, és feltöltődve vághasson neki a vizsgáknak.

– Egy belvárosi vendéglátóhelyen tartottuk a családi-baráti összejövetelt, remek hangulatban. A nővéremhez hasonlóan, a családi hagyományunkhoz híven, én is egy gyönyörű fehérarany gyűrűt kaptam a szüleimtől ajándékba, amely azt szimbolizálja, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett az életem, vár rám a nagy betűs élet, amelyben nap mint nap bizonyítanom kell majd az érettségemet és értékességemet – mesélte Fanni.

– PI, MJ, CSA –


Új trend: A videótabló

Egyre többen készítenek videótablót – adta hírül az Eduline. A ballagás időpontjára sok osztály hagyományos tablót készíttet, vannak azonban olyanok, akik mozgóképen, videótablón örökítik meg az osztályukat.


ballai
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Keresd magad és barátaidat a Szabolcs Online-on! Íme a A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei középiskolák végzőseinek névsora! Baktalórántháza Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 12. A Szakközépiskolai osztály Osztályfőnök: Tóth Attila Mezőgazda...
hirdetés