Megzabolázhatatlan az a kispaszabi fehér ló

Többféle felállásban járják az országot, mulattatnak és mulatnak
Többféle felállásban járják az országot, mulattatnak és mulatnak
Paszab – Két és fél hónap telt el az Eurovíziós Dalfesztivál hazai televíziós selejtezője óta, ahol a Parno Graszt nevét megismerte az egész ország.

Hihetetlen sebességre kapcsoltunk A Dal óta, volt olyan hetünk, hogy kilenc koncertet adtunk. Megcsináltuk, de őszintén szólva kipurcantunk a végére. Hiába inspirál minket a közönség és élvezzük a zenélést, napi két fellépésnél többet nem vállalunk. Nagyon szeretnénk minden felkérésre igent mondani és mindenhová eljutni, de egyszerűen nem bírunk. Természetesen örülünk, hogy ennyien szeretnek minket – árulta el Oláh József.

A zenekar frontembere hozzátette: soha nem hitte volna, hogy egy televíziós szereplés kell ahhoz, hogy felfigyeljenek rájuk. A Dal azonban bebizonyította számára, hogy igenis szükség volt a képernyőre ahhoz, hogy országosan megismerjék a Parno Graszt nevét és a zenét, amit játszanak.
És ha már a fellépéseknél járunk… Azt hihetnénk, hogy a szép televíziós szereplés után megsokasodtak a „hazai” felkérések.

Oláh Gergővel, Szalóki Ágival

– Kapjuk a pofonokat jobbról, balról, amiért nem játszunk a megyében, de az az igazság, hogy ha mi magunk nem szervezzük le, nem hívják a zenekart, pedig Szabolcs-Szatmár-Beregben is vannak ám rajongóink – árulta el érdeklődésünkre Oláh József. A Parno Graszt énekes-tamburása hozzátette: őket várják május 14-én, szombaton és július 15-én a nyíregyházi Móricz Kertbe, valamint június 3-án egy, a Nyírség Táncegyüttessel közös programra a Kossuth térre.

– Kérdezgetik az emberek, hogy mikor jön már az új lemez, de fogalmam sincs, hogy mikor tudunk nekikezdeni az ötödik albumnak. Talán télen…

– Terveink természetesen már vannak: a következő korong egy kicsit eltér majd az előző négytől, nem a tőlünk megszokott autentikus cigányzenére épül majd, hanem egy kicsit populárisabb lesz, helyet kapnak rajta az új dalok mellett az általunk kedvelt és gyakran játszott feldolgozások is. Az már biztos, hogy Oláh Gergő, Szalóki Ági és több vendégzenész közreműködik az új album készítésénél, ezért is lesz nagyobb falat az eddigieknél. Az azt követő lemezzel azonban már visszatérünk a gyökereinkhez.

KM-CsA

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 11-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés