Mekkora állathordozót célszerű választanunk?

Mekkora állathordozót célszerű választanunk?
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Akár téli kirándulásra, akár családi nyaralásra szeretnénk magunkkal vinni kedvenceinket, a megfelelő hordozó kiválasztása után máris indulhat a kaland! A kérdés már csak az: Mekkora méretű hordozót válasszunk?

Kezdeti lépések

Először is meg kell határoznunk, hogy milyen járműben szeretnénk használni a szállítót. Autóba a fémből és a műanyagból készült változat, vonatra vagy gyalogútra a válltáska ajánlott – amennyiben a kutya mérete megengedi –, míg repülőútra inkább a műanyag hordozó használható – írja a fressnapf.hu internetes oldal.

Jó, ha tudjuk, hogy a bizonyos légitársaságok által elfogadott faláda csupán egy utazásra alkalmazható, ezért, ha többször használhatót szeretnénk, érdemesebb műanyagot vásárolni.

Mérjük le az állatot!

A hordozót az állat méretének megfelelően válasszuk ki, mivel a tökéletes boxban kényelmesen felállhat, feküdhet, és meg is fordulhat. Kisállatnak ne vegyünk túl nagy hordozót, mert az kevésbé biztonságos.

A méretek legpontosabb meghatározásához állítsuk a falhoz az állatot. Négy méretre lesz szükségünk, az egyik az orrától a farok kezdetéig, a másik a padlótól a fejtetőig, a harmadik a mellkastól a talpakig, és végül a vállak szélessége, amelynek minden esetben a kétszeresével kell számolnunk.

KM
hirdetés