Melegen ajánlják az erdőt Nyíregyházán

Akt.:
Minden részletre kíváncsiak voltak a táborozók
Minden részletre kíváncsiak voltak a táborozók
Nyíregyháza – Népszerűek a nyári foglalkozások a nyíregyházi erdei iskolában.

A Nyírerdő Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolája ezúttal is gazdag programokkal várja a gyerekeket a nyári hónapokban. „Vár az erdő” elnevezéssel hirdették meg a természetismereti napközis tábort. Két héten keresztül, két turnusban közel 20 diák játékos körülmények között ismerkedett az őket körülvevő környezettel. Erdőismereti túrán vettek részt a Sóstói-erdőben, a faanyag felhasználási lehetőségeiről, a térségben előforduló madarakról tanultak.

Az erdei iskolában kialakított szabadtéri foglalkoztatóban a táborozók kipróbálhatták a kenyérsütés fortélyait, és alkalmuk nyílt tanyasi állatokkal is ismerkedni, illetve a tájfutás alapismereteivel is gazdagodtak.

– A gyermekek hasznosan elfáradva tértek haza délutánonként. A nyíregyházi önkormányzat szervezte táborokban pihenő gyerekek is részt vesznek egy-egy erdei iskolai foglalkozáson.

Öt héten keresztül közel 250-en ismerkednek a Sóstói-erdő értékeivel és az erdőgazdálkodással – tájékoztatott Tölgyfa Gábor, a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

– KM –
hirdetés