Melillában 26 könnyebb sérültje van a hajnali földrengésnek

Madrid – Épületek rongálódtak meg és könnyebb sérülésekkel 26 ember láttak el az észak-afrikai spanyol enklávé, Melilla kórházában, miután hétfő hajnalban a Richter-skála szerinti 6,3-es erősségű földrengés rázta meg a térséget.

A közép-európai idő szerint 5 óra 22 perckor történt rengés középpontja 62 kilométerrel északra volt El-Hoszeima marokkói várostól és 164 kilométerrel délkeletre Gibraltártól a Földközi-tengeren. A spanyol földtani intézet jelentése szerint a legerősebb hajnali rengést követően délelőtt még 27 kisebb utórengést érzékeltek a műszerek.

A földmozgás több épületben okozott károkat, homlokzati elemek zuhantak az utcára, falak repedtek meg. Elővigyázatosságból tanítási szünetet rendeltek el, amíg meg nem vizsgálják, hogy az oktatási intézmények épületei biztonságosak-e – nyilatkozta Juan José Imbroda, az enklávé elnöke a sajtónak, hangsúlyozva, hogy az áram és a vízellátás zavartalan a városban.

A rengést több száz kilométerre az Ibériai-félszigeten is érezték, a dél-spanyolországi Andalúziában is sokan hívták a 112-es segélyvonalat.

A térségben a Richter-skála szerinti 6-os erősségűnél nagyobb földrengést eddig két alkalommal észleltek, utoljára 2004-ban, akkor El-Hoszeimában több mint 600-an vesztették életüket.

– MTI –
hirdetés