Mellékállásban tojással szexel

Peter Callesen alkotása
Peter Callesen alkotása
Láttak már valaha papír kolibrit papírvirágra támadni háromdimenziósan, papírból kivágva? Netán gondolkodó csontvázat széken ülve saját árnyéka előtt, vagy vízesést, persze mindezt papírból? Ha nem, most itt az alkalom! 

Létezik egy dán úriember, név szerint Peter Callesen, aki bámulatos dolgokat művel egy darab papírból. Mindezek mellett performanszokat ad elő, ahol képes nyílt színen egy óriási tojással szeretkezni hattyújelmezben. De öltözött már be kartonból készített zenedoboznak is és ha érmét dobott be egy arra járó-kelő, dalra is fakadt. Farag hó- és jégszobrokat, vízen úszkáló kastélyokat. Peter zsenialitása azonban talán a papírvágás mezsgyéjén a leglátványosabb.

Callesen 1997 óta vagdossa a papírokat, rengeteg kiállítást megélt már. Megmutathatta remekműveit Dániában, Németországban, Angliában, Olaszországban, Svédországban, az Egyesült Államokban és Görögországban is.

Azt régóta tudtuk, hogy csak egy hajszál van az őrültség és a zsenialitás között, a művészet tág határaiba szinte minden belefér, most mindenki eldönthei saját maga, hogy melyik kategóriába mi fér bele.
hirdetés