Melléképület lángolt Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Melléképület lángolt Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Fotó: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. július 20-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Az útpadkára hajtott egy kisteherautó szerdán délelőtt a 4-es számú főúton, a 297-es kilométernél Székely közelében, ahol megsüllyedt és elakadt. A demecseri önkéntes tűzoltók egy erőgép segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt, személyi sérülés nem történt.

Úttestre borult egy nagyméretű fa szerdán délelőtt Baktalórántházán, a Petőfi utcában. Személyi sérülés nem történt, a helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Szintén, hasonló eset adott feladatot a balkányi önkéntes és a szakolyi önkormányzati tűzoltóknak Balkányban, az Adonyi úton, ahol egy kettéhasadt fa egyik fele zárta el a közlekedési utat, személyi sérülés ebben az esetben sem történt.

Egy zárt kisteherautó és egy nyerges vontató ütközött össze szerdán, kora délután a 4-es és 403-as utak kereszteződésében, Nyírtura határában. A kisteherautóban ketten utaztak, akik a roncsok közzé szorultak, őket a nyíregyházi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki. Az ütközés következtében a kamion oldalára borult és árakba csapódott. A jármű vezetője ki tudott mászni a fülkéből, de megfigyelésre kórházba szállították. Az oldalára borult nyerges vontatót tűzoltódaru segítségével kerekeire visszaállították és az útról levontatták.

Egy személygépkocsi égett teljes terjedelmében szerdán este Kisvárdán, a Kereszt utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Családi ház melléképületében keletkezett tűz szerdán a késő esti órákban Nyíregyházán,a Galánta utcában, a lángok átterjedtek a szomszéd telken lévő melléképületre is, amelyben faanyagot tároltak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés