Melléképület tűz, épületomlás és állatmentés – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. április 29-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Teljes terjedelmében égett egy huszonöt négyzetméteres, faszerkezetű melléképület vasárnap hajnalban Nyíregyházán, a Csemete utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a tüzet feltételezhetően elektromos zárlat okozta.

Kiborult egy vályogfalazatú ház egyik fala vasárnap délelőtt Nyírbátorban, a Derzsi utcában. A város hivatásos tűzoltói az épületet átvizsgálták, a megsérült ingatlant körbeszalagozták és értesítették az önkormányzatot. Az esemény kapcsán személyi sérülés nem történt, az ott lakók a helyreállításig rokonokhoz költöztek.

Ereszcsatornába szorult macskát mentettek a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vasárnap délelőtt Nyíregyházán, az Árpád utcában. A pórul járt négylábút gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével mentették ki az épület tetején lévő csapadékvíz elvezetőből a tűzoltók, a macska sértetlenül úszta meg a balesetet.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés