Mélyről jött vissza, de nem ért a csúcsra Fucsovics Márton

Fucsovics Márton nem tudta megtenni a második lépést a párizsi főtábla felé
Fucsovics Márton nem tudta megtenni a második lépést a párizsi főtábla felé - © Fotó: tudósítónktól
Nyíregyháza – Fucsovics Márton hátrányból egyenlített, ám a döntő szettben nem tudott felülkerekedni ellenfelén.

Ahhoz képest, hogy 21 perc alatt elveszítette az első játszmát Fucsovics Márton (148. a világranglistán) a Roland Garros selejtezőjének második fordulójában, jól elhúzódott, és 139 perc alatt ért véget a Stefano Napolitano (185.) elleni mérkőzése szerdán Párizsban.

Pedig a második szettben is volt honnan visszajönnie a nyíregyházi teniszezőnek, hiszen az olasz villámgyorsan elhúzott 2:0-ra. Aztán Marcinak sikerült egyenlítenie, de rendre elbukta az adogatásait, igaz háromszor vissza is nyerte azt, 5:4-re már ő vezetett, majd jöhetett a tie-break. Abban sikerült felülkerekednie, így visszatért a remény.

A harmadik szettben Marci könnyen, az olasz rendre szenvedve hozta az adogatójátékait, mindkét teniszező egy-egy játékban jutott el bréklabdáig. Mostantól a selejtezőmeccset Párizsban is el lehet dönteni tie-breakkel, így 6:6 után jöhetett a rövidítés, amelyet végig uralt az olasz.

Fucsovics Mártonnak tehát ötödik nekifutásra sem sikerült bejutnia a Roland Garros kvalifikációjának döntőjébe, ennélfogva ezúttal is lemarad a főtábláról.

Grand Slam-torna

Roland Garros, Párizs (11 552 000 euró, salak)

Férfi egyes

Selejtező. 2. forduló: Napolitano (olasz)–Fucsovics 6:1, 6:7 (3–7), 7:6 (7–4).
hirdetés