Menesztik a Pénzügyminisztérium államtitkárát

Budapest – Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta a Pénzügyminisztérium
államtitkárának, Katona Tamásnak a lemondását – jelentette be pénteken Danks
Emese kormányszóvivő.

távozásának hátterében az ingatlanadóról csütörtökön nyilvánosan tett nyilatkozata áll. Megengedhetetlen és elfogadhatatalan, hogy olyan szándékot tulajdonítanak a kormánynak, amelyről még nincs döntés, és nem tükrözi a kabinet szándékát – mondta indoklásképpen a kormányszóvivő.

Danks Emese megerősítette, hogy lesz ingatlanadó, mert a kormány szerint tényleges vagyoni helyzetük alapján kell hogy adózzanak az emberek. A kormányszóvivő azt is elmondta, hogy Katona Tamás esetében már másodjára fordult elő, hogy nem a kormány szándékaival összhangban tett nyilatkozatot.

Fidesz: Katona Tamást lemondatták

A Pénzügyminisztérium államtitkára nem önszántából mondott le, hanem lemondatták – jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken. Katona Tamás távozását délelőtt jelentette be Danks Emese kormányszóvivő, aki úgy fogalmazott, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta az államtitkár lemondását.

A kormányszóvivő azt mondta, Katona távozásának hátterében az ingatlanadóról tett csütörtöki nyilatkozata áll, mivel ebben olyan szándékot tulajdonított a kormánynak, amelyről még nem született döntés. A Fidesz ezzel szemben úgy véli, az államtitkárt Gyurcsány Ferenc mondatta le azért, mert menekül a politikai felelősség elől, és egyúttal a “bűntársaival” is le akar számolni. A Gyurcsány kormány megalakulása óta egyre gyorsabban váltják egymást a szakpolitikusok. Katona Tamás menesztése csak egy újabb fordulópontja a kormányon belül tapasztalható szerkezeti válságnak – fogalmazott Navracsics Tibor.

A miniszterelnök egyszer s mindenkorra hitelét vesztette az emberek előtt – jelentette ki a frakcióvezető. A külhoni tőkebefektetők, illetve politikai erők számára nem az ő személye, hanem az a fontos, hogy megvalósulnak-e Magyarországon a tervezett reformok. A Fidesz szerint ezek véghezvitelére Gyurcsány Ferenc alkalmatlan, ezért felszólította a baloldalt arra, hogy gondolja át, mit veszíthet az ország, ha a helyzet változatlan marad. Az országnak egy új miniszterelnökre, vagy pedig egy szakértői kormányra lenne szüksége, a döntés azonban a baloldal kezében van – fogalmazott a frakcióvezető.
hirdetés