Menetelnek, de ez nem lesz sétagalopp

A kisvárdaiak akár a hegyet is eltolnák a siker érdekében
A kisvárdaiak akár a hegyet is eltolnák a siker érdekében - © Fotó: tudósítónktól
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Fókuszban a megyei női rangadó, miközben a Kölcsey, Kisvárda, Fehérgyarmat trió is fontos meccset játszik.


Noha a Mátészalkai MTK NB II-es női kézilabdacsapata rendíthetetlenül menetel az élen, gyaníthatóan nem lesz sétagalopp a szombati (kezdés: 17 óra) fellépése – a vásárosnaményi csarnokban. A beregi városban székelő vitkaiak nyilván respektálják a látogatók produkcióját, mindazonáltal a megyei partin a tabellán elfoglalt helyezések olykor mit sem számítanak. Ne felejtsük, az MMTK egyetlen eddigi vereségét a Kölcsey DSE-Nyíregyháza ellen szenvedte el, és az immár Csapó Erika vezényelte házigazda felmutathat már néhány értékes skalpot.

A Kölcsey vasárnap (11.30) teljesíti a 14. fordulóra rendelt penzumát, amikor a tabellán éppen előtte, a harmadik pozíciózóban állomásozó Füzesabonyt fogadja – a Continental Arénában. A vendégek két pontos előny elillanhat a diákcsapat sikerének esetén, onnantól pedig bármi lehet a folytatásban, a Hadobás-gárda akár a dobogóra is felférkőzhet.

Férfi vonalon már pénteken jelenése lesz a Kisvárdának. Oláh Barnabás társulata a Gyöngyös U23 otthonában próbálja kivágni a rezet és a győzelem ama kedvező következményekkel járna, hogy megelőzné a táblázaton negyedik házigazdát. A felek ugyanis azonos pontszámmal vezetik az üldözőbolyt, amely az élmezőnyhöz tartozó vetélytársakat „sanyargatja”.

A tavaszi szezonban még veretlen Fehérgyarmat hajdúböszörményi túrára hangol – bizakodva. A hajdússágiak mindkét idei találkozójukat elbukták, legutóbb éppen Kisvárdán véreztek el, míg a Falcsik-legénység a nyitányon már villantott idegenben, akkor Berettyóújfaluban diadalmaskodott. Miért ne történhetne meg ugyanez a papíron gyengébb Böszörménnyel szemben is?
KM-KT
hirdetés